Scholengemeenschap Sirius, voor kwaliteitsvol basisonderwijs in regio HALLE, Kester en SINT-PIETERS-LEEUW

Scholengemeenschap Sirius, voor kwaliteitsvol basisonderwijs in regio HALLE, Kester en SINT-PIETERS-LEEUW

Image5
 
Image4
 
Image3
 
Image2
 

De start van het nieuwe schooljaar op 1 september verliep dit jaar overal een tikkeltje anders dan we gewoon zijn.  De extra veiligheidsmaatregelen en de praktische organisatie die hierbij kwamen kijken waren niet de enige nieuwigheid dit jaar.

 

In de regio Halle, Kester en Sint-Pieters-Leeuw werd op 1 september 2020 ook de nieuwe scholengemeenschap Sirius opgericht, met als directeur-coördinatie Veerle Seré.

 

Een scholengemeenschap zonder naam of logo bestaat niet.  Dus konden de personeelsleden namen voorstellen en uit alle suggesties werd gekozen voor het voorstel van juf Sofie van Ave Maria Basisschool te Vlezenbeek: SIRIUS.   Het is een van de overkoepelende doelen om elk kind te laten schitteren in zijn talenten, net als Sirius - de helderste ster aan de sterrenhemel.

Voor het logo was er een niveau-overschrijdende samenwerking tussen de scholengemeenschap en het 6de jaar van de afdeling multimedia van Don Bosco Halle, School voor wetenschap en techniek. De opdracht werd begeleid door klastitularis, mevrouw Catherine De Ganseman.

We kozen voor het logo, ontworpen door de leerling Roderic Nòbrega da Silva, waarbij het opzet van onze scholengemeenschap duidelijk tot uiting komt.  Helaas konden de betrokkenen er niet bij zijn en namen Wim Verdeyen en Lore Pierreux de honneurs waar.

 

De zes basisscholen:  Ave Maria Basisschool Vlezenbeek, Vrije Basisschool Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw, Vrije Basisschool Don Bosco Halle, Vrije Kleuterschool en lagere school Sancta Maria Lembeek, Dorpsschool Kester en 1 school voor buitengewoon onderwijs, namelijk Buitengewoon Lager Onderwijs Don Bosco Halle, bundelen hun krachten. Samen gaan ze voor kwaliteitsvol onderwijs in de regio, waarbij iedere school zijn eigenheid en pedagogisch project behoudt. De scholen moeten geen kopie worden van elkaar, maar juist vanuit hun eigen inkleuring moeten ze onderwijs en opvoeding geven aan de kinderen die hen zijn toevertrouwd. De scholen willen elkaar op de verschillende niveaus inspireren, informeren en thema’s uitwisselen om de eigen lokale werking te versterken, om eigen ontwikkelde documenten te verfijnen of om nieuwe te ontwikkelen indien dit de schoolwerking ten goede komt.

 

De inhuldiging op maandag 28 september 2020 sloten we af met een toast op een constructieve samenwerking tussen de 4 schoolbesturen, de 8 schooldirecteurs en de directeur-coördinatie van de scholengemeenschap!

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 nov 2020

archief