GOOIK - André en Greta gaven het juiste antwoord op alle vragen

GOOIK - André en Greta gaven het juiste antwoord op alle vragen

Thumbnail_img_0796
Jo Baert kwam langs bij de winnaars met hun prijs een mooi boek van kunstenaar Herman Dewit. Ingezonden foto
 
Op vrijdag werden tijdens een - door corona verplichte- zoom-meeting de juiste antwoorden en winnaars van de Gooikse coronaronde bekend gemaakt. De winnaar werd André en Greta uit Sint-Pieters-Leeuw. Deze video-conference verliep op een ludieke manier waarin, naast de correcte antwoorden, ook plaats was voor een paar selfies en gedichten van de deelnemers.
Deze fietsfotozoektocht een initiatieforganisatie van Jo Baert liep tijdens de maanden juni, juli en augustus in Gooik. Velen namen aan deze zoektocht deel en genoten van de Gooikse landschappen en de heerlijke zomerzon. Een deel van hen stuurden hun antwoorden binnen en werden uitgenodigd om tijdens een digitale ontmoeting de 25 correcte antwoorden te vernemen. Zo'n 40% van de deelnemers kwam van buiten onze gemeente. De anderen kwamen vooral uit de deelgemeente Oetingen. “Er waren makkelijke en iets minder makkelijke vragen gesteld. Vaak lag het antwoord voor de hand, soms moest er al eens worden nagedacht, soms moest er worden geteld of gerekend, maar soms niet. Nog even meegeven: 17 van de 25 vragen werden door iedereen juist beantwoord. ” De gemeente Gooik, had naast materiële hulp bij de bekendmaking en verspreiding van de 400 brochures, ook voor een tiental prachtige boeken gezorgd voor de deelnemers met de beste score.  
 
André en Greta uit Oudenaken gaven het juiste antwoord op alle vragen. Zij scoorden best op de beslissende schiftingsvraag.en kozen als winnaars voor het prachtige boek Gooik in kleur en klank; met schitterende aquareltekeningen van Herman Dewit, een uitgave van de Gooikse Heemkundige Kring. Ook de 9 andere winnaars met een foutloos parkoers ontvingen een boek. Alle fietstochters stuurden, zoals gevraagd, een kort gedicht met wat hen speciaal was opgevallen tijdens hun tocht. Hierin spraken ze hun bewondering uit voor de Gooikse natuur en monumenten.
 

Ook het initiatief van Jo Baert kreeg heel wat appreciatie en er werd vaak aangedrongen om dit initiatief ook volgend jaar, corona of niet, opnieuw te organiseren. Jo laat voorlopig nog in het midden of dit het geval zal zijn. Hij beloofde dat de deelnemers de eerste zullen zijn die bij een  positieve beslissing hierover geïnformeerd zullen worden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 nov 2020

archief