Weinig interesse voor online gemeenteraad in Gooik, in GALMAARDEN heel wat meer kijklustigen

C21

Weinig interesse voor online gemeenteraad in Gooik, in GALMAARDEN heel wat meer kijklustigen

Img_20210126_212000_resized_20210127_114811507
Weinig belangstelling voor de online gemeenteraad van Gooik. - Foto Marc Colpaert
 
Als we naar de cijfers kijken van het aantal volgers die naar de online gemeenteraad in Gooik keken, dan is dit bedroevend weinig met tussen de 10 en 15 kijkers. Wat betreft de online gemeenteraad in Galmaarden, die kunnen heel wat betere cijfers voorleggen, tussen de 60 en 80 kijkers. 
Alle gemeenten zijn sinds vorig jaar overgeschakeld van de gewone gemeenteraad, naar een gemeenteraad die online te volgen was. Opmerkelijk is wel dat vroeger er gemiddeld een tiental mensen fysiek aanwezig waren tijdens de gemeenteraad in de balletzaal in Gooik. Nu iedereen de kans krijgt om deze te volgen is de opkomst zowaar bijna hetzelfde als vroeger. Burgemeester Michel Doomst heeft daar niet dadelijk een verklaring voor. "Wij zetten deze online en het staat iedereen vrij om te komen kijken. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van welke dossiers er besproken worden en of het soms niet te technisch is, want dan haken sommige mensen af." 
 
Als we de vergelijking maken met Galmaarden is dit toch nogal verschillend. Vroeger in de grote zaal van het gemeentehuis waren er 2 tot 3 bezoekers per gemeenteraad en plots online komen er 60 tot 80 kijkers meeluisteren, de gemeenteraad van december zelfs bijna 100. "Sinds kort geven wij bij vele punten ook de nodige uitleg, wat vroeger niet het geval was. Misschien is het daarom dat er in Galmaarden meer mensen interesse hebben in deze online gemeenteraad", oppert burgemeester Patrick Decat uit Galmaarden.
 

Vooral in Galmaarden hopen veel mensen dat als de gemeenteraad opnieuw 'normaal' kan doorgaan, de gemeente toch beslist om deze ook nog online te plaatsen.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief