REGIO - Het vaccinatiecentrum De Koornmolen in Gooik is klaar om te gebruiken

C21

REGIO - Het vaccinatiecentrum De Koornmolen in Gooik is klaar om te gebruiken

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
De verschillende burgemeesters in de Koornmolen. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_koornmolen_3__kopie_
Hier komt men binnen. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_koornmolen_1__kopie_
De grote zaal. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_koornmolen_4__kopie_
De medische administratie. - foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_koornmolen_5__kopie_
Degelijk en overzichtelijk.- Foto Marc Colpaert
 
Op vrijdag 19 februari kregen wij een eerste blik achter de schermen van het Gooikse vaccinatiecentrum De Koornmolen. Het centrum is op dat moment nog niet actief, maar wel volledig opgebouwd. De burgemeesters van Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal gaven graag een rondleiding in het vaccinatiecentrum. Klaar om 35.000 bezoekers te ontvangen vanaf 26 februari.
 
De Koornmolen werd de voorbije weken, dankzij het harde werk van velen, omgevormd tot een echt vaccinatiecentrum. De nodige ruimtes zoals een onthaal, medische administratieruimtes, vaccinatieruimtes en nog tal van andere ruimtes werden opgebouwd, daarnaast kwam er een duidelijke signalisatie en de koelkasten voorde vaccins werden geleverd.
Ook de vrijwilligers en de medische ondersteuners staan klaar om de inwoners van Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal te ontvangen én te vaccineren.
Maar voor het zover is, gaven de burgemeesters van deze 6 Pajotse gemeenten graag een rondleiding in het vaccinatiecentrum Koornmolen. Dus trokken we op vrijdag 19 februari naar het Gooikse vaccinatiecentrum. Het centrum is op dat moment nog niet actief, maar wel volledig opgebouwd. Zo kregen wij al een beeld van het vaccinatiecentrum, de te volgen stappen en de verschillende ruimtes. En het moet gezegd worden het ziet er heel degelijk uit. Al het materiaal kregen ze van de overheid, maar toch wordt het een zware last voor de gemeente. "Wij stellen vast dat heel wat op de rug van de gemeente komt",zegt burgemeester Michel Doomst uit Gooik. "Ik denk dan maar aan de administratieve kant, waar minstens 8 personen met deze zaak bezig zijn".
Op vrijdag 26 februari gaan ze van start met het vaccineren van zorgverleners van de eerste lijn en het is de bedoeling dat de rest, ongeveer 35.000 personen uit de omliggende gemeenten, vanaf 15 maart aan zet zijn. Ze gaan uiteraard eerst van start met de 65 plussers. 

Men komt binnen in de Koornmolen, waar er vier vaccinatielijnen zijn(ze gaan wel eerst van start met slechts twee lijnen), eerst gaat men naar het onthaal, waar een medewerker uw gegevens checkt, dan gaat het verder naar de medische administratie, waar een verpleegkundige je info geeft over het vaccin. Daarna de vaccinatie en nadien heeft men nog de mogelijkheid om een kwartiertje te rusten, maar dit is niet verplicht. Momenteel heeft de gemeente 400 vaccins in haar bezit.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2022

archief