GOOIK - Paddenbroek klaar voor bezoekers en er kwamen al wat leerlingen langs

C21

GOOIK - Paddenbroek klaar voor bezoekers en er kwamen al wat leerlingen langs

Editie_gooik_paddenbroek_2__kopie_
Paddenbroek met rond zich een geelkleurig tapijt. - Foto Marc Colpaert
 
Het Pajottenland is een pareltje rijker. De oude hoeve Paddenbroek werd recent omgevormd tot een educatief plattelandscentrum. Dankzij de opvallende serre-constructie kunnen bezoekers het hele jaar door genieten van een 360°-uitzicht op de fenomenale omgeving. Leerlingen van scholen kwamen ondertussen al een kijkje nemen.
 
Projectcoördinator Erik begeleidde zowel de bouw- als omgevingswerken in samenwerking met de gemeente Gooik. Het plattelandscentrum beschikt over een grote polyvalente ruimte, een ruime vergaderzaal waarin ook workshops kunnen worden gegeven, kantoorruimte voor ± 8 personen, een wandel- en fietscafé en sanitaire voorzieningen. 
De 57 zonnepanelen op het dak voorzien het gebouw van duurzame energie. Projectpartner Pajopower realiseerde deze installatie via burgerparticipatie.
 

"Sinds kort mogen de scholen terug een uitstap organiseren en dus komen de eerste leerlingen ook op bezoek in Paddenbroek. In de eerste plaats ligt de nadruk op het verkennen van het domein en verloopt alles in open lucht." Het probleem dat zich vandaag echter stelt is dat - met de huidige maatregelen - het niet mag om met een volle bus naar Paddenbroek te komen. "Daarom zijn het momenteel vooral schoolkinderen uit Gooik die te voet op ontdekking komen naar Paddenbroek", vertelde bevoegde schepen Christa Dermez. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief