GOOIK - Fiets-en wandelcafé in Plattelandscentrum Pajottenland Paddenbroek opent officieel de deuren

C21

GOOIK - Fiets-en wandelcafé in Plattelandscentrum Pajottenland Paddenbroek opent officieel de deuren

Editie_gooik_paddenbroek_2__kopie_
Bij Roel was er meer dan ruimte genoeg tussen de tafels. - Foto Marc Colpaert
 
Vanaf zaterdag 8 mei bedient Roel Janssens, uitbater van het fiets- en wandelcafé Paddenbroek, de eerste klanten op zijn terras. Het terras werd coronaproof ingericht, met tafels voor 4 personen en met voldoende ruimte tussen de tafels. Spijtig genoeg hebben wij al eens rondgereden in het Pajottenland en op andere plaatsen wel al terrasjes gezien, waar totaal geen rekening wordt gehouden met de regel van anderhalve meter. In Paddenroek gaven voorzitter Christa Dermez, coördinator Tom Van den Bossche, schepen Jan Depester en uitbater Roel Janssens om 10 uur het startschot met een eerste drink. Nadien ondertekende Roel Janssens de concessie met de gemeente Gooik.
 
 
“Samen met Roel hebben we lang naar dit moment uitgekeken”, vertelt schepen van Toerisme en Recreatie en voorzitter van Paddenbroek, Christa Dermez.
“De opening van het fiets- en wandelcafé Paddenbroek was immers voorzien net voor de sluiting van de horeca in oktober. Het was dan ook een echte domper, voor deze nieuwe, jonge én ambitieuze uitbater, die al een tijd uitkeek naar de start van zijn horeca-avontuur in Paddenbroek. Gelukkig kon Roel wel takeaway aanbieden, wat door iedereen erg gesmaakt werd. Maar nu staat hij te popelen om aan het echte werk te beginnen en wandelaars, fietsers, … even te laten genieten van streekeigen lekkers.
We wensen hem dan ook veel succes en hebben er alle vertrouwen in dat hij voor een culinaire toets in het Plattelandscentrum Pajottenland Paddenbroek zal zorgen.”
De broer van Roel namelijk Rein is sinds kort de nieuwe uitbater van het café in de Koornmolen, ook deze zal vandaag zijn terras openen.
 
 
In naam van het hele schepencollege, wilde Christa alle Gooikse horecazaken veel succes wensen met de heropening. Aan de klanten vragen ze om zich goed aan de coronamaatregelen te houden, om zo de horeca open te houden.  Bij Roel was dit geen probleem de tafeltjes stonden ruim uit mekaar, ondertussen hebben we wel al andere terrassen gezien waar de rugleuningvan de ene stoel tegen de rugleuning van een andere stoel staan, van een anderhalve meter is hier geen sprake van! 
 
 
 
Het fiets- en wandelcafé Paddenbroek is elke dag open van 11 tot 22 uur, behalve op maandag (sluitingsdag). Op weekenddagen kan je al vanaf 10 uur terecht in de zaak.

Bij slecht weer is het terras gesloten. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 jun 2021

archief