GOOIKOORTS kleiner maar daarom juist exclusiever dan vorige jaren

C21

GOOIKOORTS kleiner maar daarom juist exclusiever dan vorige jaren

Editiepajot_gooikoorts_2__kopie_
Gooikoorts voor corona.- Foto Marc Colpaert
 
Anders dan andere jaren, exclusiever, maar met even veel 'goesting' trekt Muziekmozaïek vzw met Gooikoorts de folkfestivalzomer op gang. De focus van Gooikoorts 2021 ligt op luisterconcerten van een hoog niveau en dit van 2 tot 4 juli in Gooik.
Op de alom gekende formule met 20 internationaal gekleurde concerten, een uitgebreide kinderanimatiezone, gevarieerd aanbod aan sfeervolle kraampjes, een drukbezochte instrumentenbouwersmarkt en een ruim aanbod aan workshops, zullen we nog een jaartje moeten wachten. De aanwezigen echter zullen zoals altijd meer dan gelijk hebben, want alleen zij zullen kunnen genieten van deze unieke editie van Gooikoorts, waarin alles net iets anders is, zodat melancholische vergelijkingen met andere jaren achterwege kunnen worden gelaten.
Wij maken van de nood een deugd om opnieuw van nul het festival op te bouwen. Het concept is simpel: 1 concertpodium, 1 barzone, een beperkte doch lekkere en gezonde catering, een paar (echte) vrije podia, veel plaats en ruimte voor plezier en muziek.
 
Waar we niet op willen inboeten is een fantastisch programma, met zowel Vlaamse als internationale topmuzikanten. Op het programma staan: Duo De Schepper – Sanczuk (VL), Pentaichon (GR), Airboxes (VL), Trio Durand – Millet – Raillard (FR), Vox Bigerri (FR), Tanxugueiras (SP), Cardboard Cabin (VL), Laura Cortese Trio (US/VL), WÖR mét mobiele beiaard en ter afsluiting het Estse superkwartet Curly Strings (EE). Gooikoorts mag zichzelf dus terecht, zelfs in deze onwaarschijnlijke tijden, een internationaal folkfestival noemen.
 
Waar we wel op moeten inboeten is de camping, wat misschien veel mensen zal ontgoochelen, maar gezien de gangbare maatregelen is het quasi onmogelijk voor ons om dit op een veilige en gereglementeerde manier te organiseren. Naarmate de versoepelingen duidelijker worden, kan dit eventueel herbekeken worden, maar voorlopig raden wij verre bezoekers aan om alternatieve accommodatie in de buurt te zoeken.
 
Hoe dan ook: een echte folkliefhebber mag deze kans niet laten liggen:
Alle praktische info en het volledige programma zijn te vinden op www.gooikoorts.be en op de FB pagina van Gooikoorts.
 
Afspraak op 2, 3 en 4 juli 2021 in onze parel van het Pajottenland
Het Gooikoorts folkfestival is een organisatie van vzw Muziekmozaïek Folk & Jazz en is enkel mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschap, De Nationale Loterij, Sabam for Culture, de Provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Gooik en de vele sponsors, vrijwilligers en sympathisanten die zich allemaal inzetten voor dit mooie festival. Meer informatie en tickets op www.gooikoorts.be
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief