GOOIK - Kunstroute Kunst en natuur nog tot eind deze maand in en rond Paddenbroek

C21

GOOIK - Kunstroute Kunst en natuur nog tot eind deze maand in en rond Paddenbroek

Editie_gooik_kunstenaar_patrick_1
een kunstwerk van Patrick Jacquemijns. Ingezonden foto
 
A_editie_gooik_kunstenaar_patrick_3
Nog een prachtig werk van kunstenaar Patrick Jacquemijns.- Ingezonden foto
 
Veertien Gooikse kunstenaars, meer bepaald Rita Callebaut, Frank De Clercq, Marleen De Doncker, Danielle De Kegel, Nele Geldhof, Monica Guldemont, Mieke Huyghe, Patrick Jacquemijns, Hilde Maton, Eddy Niels, Jan Springael, Greet Van Belle, Fons Vandergraesen en Guy Van Vreckem,  stellen tijdens de maanden september en oktober tentoon in de binnenruimte van Plattelandscentrum Paddenbroek en in de directe omgeving.
In de binnenruimte ontdek je een gevarieerd palet van kunst representatief voor de artistieke veelzijdigheid van de leden van Zin in Kunst.  Zowel tekenkunst, glaswerk, kalligrafie als schilderkunst, monotype, keramiek en beeldhouwen komen aan bod. Langs de route van 5 km staan replica’s opgesteld van originele kunstwerken.  Eerst werden de originele kunstwerken gefotografeerd, nadien afgedrukt op dibond aluminium van 3 mm dat bestand is tegen gure weersomstandigheden.  Deze replica’s  zijn weerbestendig en kunnen tijdens een aangename wandeling twee maanden lang bewonderd worden.
Elke kunstenaar kon vrij zijn buitenruimte kiezen en zijn werk integreren in de natuurlijke omgeving. Op die manier ontstaat er een boeiende dialoog tussen natuurlijke en artistieke schoonheid.  Een fascinerend en uitdagend gebeuren.  Dit voor zowel de kunstenaar als de toeschouwer.  Eén van die kunstenaars die zijn werken tentoonsteld in Paddenbroek is Patrick Jacquemijns, die ondertussen zijn strepen als kunstenaar al verdiend heeft. Zijn handelsmerk is het maken van mooie schilderijen met de naakte vrouw als rode draad. Hij schildert  zoals geen ander, mooie, niet herkenbare vrouwen en maakt er iets heel mooi van. Zijn werk is uiterst herkenbaar en zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken. Natuurlijk kunt u daarnaast ook de werken van andere kunstenaars bewonderen. 
 
Naast de kunstwerken wordt een QR-code aangebracht.  Als je die activeert, kan je luisteren naar de tekst die elke kunstenaar bij zijn werk heeft geplaatst.  Soms bondig en precies, soms speels en ludiek, soms informerend of poëtisch.  Woord en beeld komen op die manier tot een harmonieuze samenwerking.
 
De route is bewegwijzerd en kan moeiteloos gevolgd worden in beide richtingen.  Dit kan alle dagen. Bij vochtig weer zijn stevige stapschoenen wel aanbevolen.  Voor het bezoeken van de binnententoonstelling hou je best rekening met de openingsuren van PC Paddenbroek.
Als bijkomende info ontwierpen de kunstenaars een geïllustreerde brochure.  Hierin staan naast zakelijk informatieve gegevens over de kunstenaar, ook zijn gekozen QR-teksten.  Deze tekstgegevens worden opgevrolijkt met de foto’s van de tentoon gestelde werken.
 

De kunstroute Kunst en natuur verweven in en rond Paddenbroek, een initiatief van het forum Zin in kunst, de cultuurraad en  de gemeente Gooik, wordt zeker een beleving waarvan de deelnemer intens kan genieten én nagenieten.  "Het wordt een intense ervaring vol natuurlijke en artistieke schoonheid.  Dit zowel in de binnenruimte als in de buitenruimte van het vernieuwde Plattelandscentrum Paddenbroek. En iedereen is van harte welkom", besluit voorzitter Fons  Vandergraesen van Zin in Kunst. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief