REGIO - Grote bijeenkomsten, fuiven en eetfestijnen ten zeerste afgeraden

C21 Css

REGIO - Grote bijeenkomsten, fuiven en eetfestijnen ten zeerste afgeraden

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Burgemeester Doomst roept op samen met de andere gemeenten om de richtlijnen goed op te volgen. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeenten van de politiezone Pajottenland, namelijk Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen stellen vast dat het aantal besmettingen dagelijks toeneemt in onze gemeenten. "Om dit virus opnieuw weerstand te kunnen bieden is het belangrijk dat we allemaal de opgelegde maatregelen ter harte nemen", laat burgemeester Michel Doomst weten. 
Als gemeenten van de politiezone Pajottenland willen we onze burgers sensibiliseren om samen met ons het nodige te doen om de besmettingen opnieuw te doen dalen: Hou steeds de veilige afstand van anderhalve meter afstand aan. Beperk ook jouw sociale contacten want uit de cijfers blijkt dat er nog heel wat besmettingen komen als gevolg van de vele sociale contacten.
Draag je mondmasker en niet enkel op de verplichte plaatsen. Werk zoveel als mogelijk van thuis uit. 
Ben je nog niet gevaccineerd? Neem contact op met het vaccinatiecentrum Strijland om een afspraak in te plannen. Bijkomend willen we als gemeenten van de politiezone Pajottenland aanbevelen om als vereniging, organisatie of privépersoon geen grote bijeenkomsten te organiseren. We raden het organiseren van eetfestijnen, fuiven of andere grote evenementen ten zeerste af en dit al zeker tot het einde van het jaar. We rekenen hier op het gezond verstand van onze burgers en hopen op een grote solidariteit om dit samen te doen slagen.
Activiteiten in de buitenlucht en afhaalmaaltijden zijn nog steeds mogelijk. Contacteer hiervoor steeds jouw gemeente om hun toelating hiervoor te krijgen en om de nodige goede afspraken te maken. 
De reguliere werking van verenigingen, sport- en jeugdclubs, cultuurverenigingen kunnen nog steeds plaats vinden maar ook hier vragen we om voldoende aandacht te hebben voor de opgelegde maatregelen.
 

Onze politiezone Pajottenland zal waken over de goede gang van zaken maar we zijn ervan overtuigd dat we kunnen rekenen op ieders verantwoordelijkheidsgevoel en hier samen een positief verhaal kunnen van maken. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief