VOLLEZELE - De lokale wandelclub PAREL VAN HET PAJOTTENLAND® Vollezele-Galmaarden organiseert zondag 1 mei hun 33ste Brillanttochten

C21

VOLLEZELE - De lokale wandelclub PAREL VAN HET PAJOTTENLAND® Vollezele-Galmaarden organiseert zondag 1 mei hun 33ste Brillanttochten

A_apareltocht
 
Eindelijk kunnen we opnieuw, in tegenstelling tot 2020 en 2021, een normale editie van de Brillanttochten organiseren. Door het frisse groen en heerlijke lentegeuren genieten van de stilte. Tijdens deze “PARELTOCHT”. Er wordt opnieuw gekozen voor wandelingen over verschillende afstanden. Er staat een tocht van  4-6-9-12-15-18-25- en 30-km op het programma. Het parcours van 4 en 6-km is geschikt voor andersvaliden of wandelaars met kinderbuggy.
 
Dit jaar zorgen we ook voor een primeur. Er wordt tevens een fotozoektocht van 5,1-km georganiseerd. Het deelnemersformulier voor deze fotozoektocht, enkel te bekomen op de dag van de wandeling, dient vóór 15u te worden gedeponeerd. Er zijn meerdere waardevolle prijzen te winnen.
 
Alle afstanden, met uitzondering van het parcours van 4-km en 6-km andersvaliden, krijgen de unieke gelegenheid om, op vertoon van het inschrijfbewijs, te wandelen door het privédomein Steenhout. Door de dreef, met eeuwenoude beuken, wandelen we langsheen de kasteelhoeve. We zetten de wandeling verder richting het door water omringd kasteel.  Idyllischer is moeilijk te vinden.
 
Het parcours van 6-km en 9-km kuieren via lokale lussen naar de idyllische hoekjes in Vollezele. Het parcours van 12-15-km brengt je naar Lieferinge, een klein dorpje met zijn typisch kerkje. De parcoursen van 18-25 en 30-km trekken tussen de velden en de weiden naar Denderwindeke. Nadien wandelen ze over veldwegen en landelijke paadjes eveneens naar het pittoreske dorpje Lieferinge. 
 
De inschrijving voor leden van de wandelfederatie bedraagt  €-1,5. Niet-leden betalen €-3. Voor de deelname aan de fotozoektocht betaal je €-1 extra per deelnameformulier. Kinderen onder de 12 jaar betalen geen inschrijving en worden beloond met een kleine attentie.
 
De startplaats is de polyvalente zaal “De Notelaar” Ninoofsesteenweg 74a 1570 Vollezele.
Starten kan vanaf 07:00 tot 15:00. Laatste aankomsttijd is 18:00.
De coronamaatregels, van toepassing op 1 mei, dienen te worden nageleefd.
 
Verantwoordelijke = Dero Raymond voorzitter@parelvanhetpajottenland.be
Tel. 054/56 73 74 GSM 0474 69 38 29

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief