GOOIK - Het praalgraf van Staf De Clercq zorgt voor een storm in een glas water

C21

GOOIK - Het praalgraf van Staf De Clercq zorgt voor een storm in een glas water

Editie_colpaert_gooik_graf_staf_2__kopie_
Het praalgraf van Staf.- Foto Marc Colpaert
 
Vlaams minister Bart Somers heeft contact opgenomen met burgemeester Simon De Boeck van Gooik in verband met het omstreden praalgraf voor VNV-leider Staf De Clercq. De burgemeester gaat nu bekijken of hij iets aan de situatie gaat veranderen, wel met het nodige respect voor alle partijen. Het praalgraf staat vandaag op een privé terrein, dus wettelijk gezien kan de gemeente of zelfs een minister hier niet veel aan veranderen.

De laatste maanden kwam het meer en meer in de media, in Brussel was er een student van 16 jaar, die vond dat alle beelden van een gewezen Belgische vorst moesten verdwijnen, omdat deze persoon blijkbaar in het verleden tal van slechte daden had gesteld. U kunt zich dan ook de vraag stellen, willen wij echt katholieker zijn dan de Paus, want is er iemand op deze wereld die nog nooit iets verkeerd heeft gedaan? Moeten dan alle beelden, straten en pleinen die een naam van een persoon dragen dan weg, ik dacht het niet, denkt dan iemand met gezond boerenverstand! 

Nu is het dan het praalgraf van VNV-leider Staf De Clercq dat blijkbaar een doorn in het oog is van sommige mensen, de grote balk in hun eigen oog zien ze blijkbaar niet zitten! Terug naar het praalgraf dat - laat ons eerlijk zijn - ergens op de Kesterheide ligt, maar je moet al heel goed zoeken om het te vinden. Het staat er al jaren en men kan zich de vraag stellen is dit belangrijk. Volgens enkele mensen moet daar dus een extra bord bijgeplaatst worden met meer duiding, dat Staf ooit in een ver verleden schepen was in Kester, oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een nazicollaborateur was. Men kan zich daarnaast afvragen hoeveel moorden en verkrachtingen er momenteel elke dag in Oekraine gebeuren!; maar dit natuurlijk helemaal terzijde, want dat praalgraf dat is veel belangrijker voor sommige mensen zelfs voor een minister!

Burgemeester Simon De Boeck heeft dus contact gehad met Bart Somers over deze zaak. "Ik heb aan de heemkundige kring gevraagd om zich even te buigen over een mogelijke tekst die we naast het praalgraf zouden kunnen zetten. Maar en ik zeg dus duidelijk pas op, het praalgraf ligt op privé terrein, dus de gemeente kan niet zomaar iets laten plaatsen. Wij gaan dit bekijken met respect voor alle partijen en als iedereen er mee akkoord is komt er een bord dat meer duiding geeft", aldus Simon.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief