REGIO - Sensibiliseren rond huiselijk geweld kan veel leed voorkomen!

C21

REGIO - Sensibiliseren rond huiselijk geweld kan veel leed voorkomen!

A_a_intergemeentelijk
 
Veel vrouwen zijn het slachtoffer van pesterijen die een voorbode zijn van geweld, maar ook mannen kunnen slachtoffer zijn van geweld. Bewustmaking via preventie initiatieven is dus de eerste stap om geweld in het gezin zoveel mogelijk te voorkomen. Want waarschuwingssignalen van geweld worden nog te vaak genegeerd of gewoon verkeerd begrepen. Dus organiseert de preventiedienst een filmavond op 28 november in Bever.

 Daarom is het bekendmaken van de hulplijn 1712 voor de melding van geweld, misbruik en mishandeling heel belangrijk naar onze bevolking toe, zegt Bianca Vanreepinghen. Dit hebben we trachten te doen via de lokale huisartsen, de bibliotheken, de lokale OCMW's, het lokale infoblad van de gemeente. 

 
Daarnaast organiseerden we in het Pajottenland al enkele sensibilisatie acties zoals een partnerdag rond intrafamiliaal geweld om alle professionelen bij te scholen zodat ze weten wat ze moeten doen wanneer er een dossier is rond partnergeweld.
Ook naar de bevolking hebben we een lezing georganiseerd in samenwerking met Triene Mie Lecompte, ervaringsdeskundige. Ze sprak vanuit haar eigen ervaring over hoe ze omging met geweld binnen het gezin. We vragen ook aandacht bij onze bibliotheekmedewerkers om tijdens de maand november alle boeken in de kijker te zetten die kaderen in het thema. 
 
Als laatste actie voor dit jaar willen we graag een oproep doen naar de vrouwenverenigingen in het Pajottenland. We organiseren, samen met de werkgroep intrafamiliaal geweld, een gratis filmvoorstelling in samenwerking met de VZW Zijn op maandag 28/11 in Bever. Er is ook een nabespreking voorzien met professionelen, zodat mensen hun persoonlijke vragen kunnen stellen aan de hulpverleners. Inschrijven is gratis maar verplicht en kan via preventie@pajottenland.be of via 0473/88 62 57, graag ten laatste op 1 november. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief