GOOIK - Ook Groen Gooik niet blij met plannen van de gedwongen verhuis

C21

GOOIK - Ook Groen Gooik niet blij met plannen van de gedwongen verhuis

A_editie_oetingen_samen_
De ruimte is te klein.- Foto Marc Colpaert
 

Vanuit Groen Gooik steunen ze de vraag van de directeur en leerkrachten van de Gooikse academie om de werking in Gooik te behouden. Een gedwongen verhuis naar het STEAM project in Oetingen is niet zinvol want daar is te weinig ruimte en het zal ook zorgen voor verlies aan leerlingen.  

We pleiten ervoor om niet lichtzinnig om te gaan met de mooie werking die gedurende jaren opgebouwd is in Gooik. Een verhuis van de academie gaat volledig in tegen de visie die de gemeente eerder zelf goedkeurde. In het masterplan Gooik wordt immers gepleit voor versterking van de culturele werking in centrum Gooik: academie, Muziekmozaïek, muziekstage.

Groen Gooik stelt zich wel veel vragen over de gedwongen verhuis van de bibliotheek en academie Muziek-Woord-Dans die hieraan gekoppeld wordt. Deze zullen opgenomen worden in het gebouw van STEAM in Oetingen en bijgevolg verdwijnen uit hoofdgemeente Gooik. Dit lijkt ons te snel beslist en te weinig doordacht. Waarom wordt niet eerst met inwoners van Oetingen nagedacht over mogelijke andere invullingen van de beschikbare ruimtes in de STEAM academie?

 

Met de verhuis van bib en academie werkt de gemeente in feite haar eigen masterplan voor dorpskernvernieuwing Gooik tegen. Dat masterplan uit 2015 moest een nieuwe dynamiek op gang brengen in Gooik. Via het masterplan zou worden ingezet op de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten van Gooik, zodat het sociale leven en de kleinhandel in het centrum van Gooik nieuwe impulsen zouden krijgen. 

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief