GOOIK - De nieuwe plannen van de STEAM-Academie voorgesteld

C21

GOOIK - De nieuwe plannen van de STEAM-Academie voorgesteld

Dorpsschool_overzichtsbeeld_2_update_17_dec_2022
Een beeld van de toekomst
 
Niveau_0
 
Plan_niv_1
 
Niv2
 
Niv__1
 

Burgemeester Simon De Boeck en schepen Christa Dermez hebben de nodige toelichting gegeven in Paddenbroek bij de uitgebreide en aangepaste plannen van de STEAM-Academie in Oetingen, dit na integratie van het appartementsgebouw naast de gemeenteschool. Dit laatste zorgt voor extra ruimte, die extra ruimte die blijkbaar heel erg nodig was voor de Academie. Ook gaven ze meer informatie over het inhoudelijk vernieuwde project, nu ook inclusief een kinderopvang, volwaardige muziekacademie, tekenacademie en bibliotheek. Het schepencollege gaf meer uitleg over de nieuwste plannen voor het huisvesten van de Academie voor Muziek, Dans en Woord dat in 2025 zal verhuizen naar Oetingen. Vandaag zitten ze nog steeds in de balletzaal in het centrum van Gooik. Heel wat mensen zijn totaal niet blij met deze verhuis. Maar onder de vleugels van het STEAM-project komt er meer ruimte vrij en dit door de aankoop van de VUB van het gebouw naast de huidige dorpsschool, voorbij de ingang van het kerkhof aan de Kerkstraat. Dit gebouw wordt afgebroken en er komt een nieuwbouw, en kan de academie voldoende unieke gebruiksoppervlakte bieden.

 
"Deze nieuwbouw voor de academie zorgt er voor de nodige gebruiksoppervlakte. Volgens het behoefteplan vroeg de academie een gebruiksruimte van 598 m². In de nieuwe plannen komen we op 601 m². Met daarbij voor elk lokaal afzonderlijk de gevraagde ruimte. Momenteel heeft de academie 400 m² unieke ruimte ter beschikking, er komt dus 50 procent bij.  In dit nieuwe concept is er ook plaats voor een kinderopvang voor twaalf kindjes”, aldus burgemeester Simon.
Volgens schepen Christa Dermez zullen alle nieuwe plannen voorgelegd worden aan alle bevoegde partijen. Ze maakt zich dan ook sterk dat iedereen zich zal kunnen vinden in deze plannen aangezien er nu wel voldoende plaats is.
 
Verder horen wij ook nog dat in het centrum van Gooik komt het nieuwe jeugdhuis en het gemeentehuis wordt gerenoveerd. Pal achter het gemeentehuis zou er een nieuwbouw komen zodat het sociale huis naar de Gooikse dorpskern komt. De gemeente Gooik hoopt dat de nieuwe dorpsschool in Oetingen tegen eind 2023 klaar zal zijn. Daarna kunnen de afbraakwerken begin 2024 starten en moet de STEAM-site klaar zijn tegen 1 september 2025. Daarna kan de academie naar Oetingen verhuizen. 
 
 
De gemeente Gooik heeft een overeenkomst bereikt met professor Thienpont en de VUB  voor de huur van lokalen gedurende 30 jaar en ze betalen 5.000 euro per maand. Dit is met inbegrip van nutsvoorzieningen, tot onderhoud en schoonmaak. Gooik kan na 20 jaar opzeggen en heeft ook een voorkooprecht indien de eigenaar het pand van de hand wil doen.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 02 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief