REGIO - Vier gemeenten laten een bestuurskracht- en scenarioanalyse uitvoeren om eventueel samen te werken en....

C21

REGIO - Vier gemeenten laten een bestuurskracht- en scenarioanalyse uitvoeren om eventueel samen te werken en....

Kaart_politiezone_pajotteland
Gemeenten gaan eventueel samenwerken
 
Het College van Burgemeester en Schepenen van vier Pajotse gemeenten Herne, Galmaarden, Gooik en Pepingen hebben na overleg beslist om  een bestuurskracht- en scenarioanalyse te laten uitvoeren voor hun eigen gemeente.  De bedoeling is om na te gaan of een samenwerking mogelijk is en een eventuele fusie van vier gemeenten een goede zaak zou zijn.
 
Een bestuurskrachtanalyse bestaat uit: het analyseren van de capaciteit van een lokaal bestuur om ambtelijke, politieke, operationele en financiële uitdagingen het hoofd te  kunnen bieden. Het betreft het vermogen om als bestuur de gewenste maatschappelijke  ontwikkelingen en bijhorende effecten te realiseren, en de dienstverlening en taken goed uit te  voeren. In de komende maanden zal een externe firma onderzoek voeren naar: ambtelijke uitdagingen, politieke uitdagingen,operationele uitdagingen, financiële uitdagingen en de opdracht van het lokale bestuur. 
Met deze bestuurskrachtmeting en scenarioanalyse zal de firma een objectieve analyse maken van de sterke punten en aandachtspunten van de vier gemeenten en tevens aangeven hoe ze in de toekomst hun bestuurskracht kunnen versterken.  Tegelijk zal worden  nagegaan op welke manier samenwerking en schaalvergroting, een duurzaam én gedragen antwoord  zou kunnen bieden op die uitdagingen.  Het eindrapport zal pas begin 2023 worden toegelicht. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief