HALLE opende digiplek

C21

HALLE opende digiplek

Img_7373
 

 Halle, Pepingen en Gooik sloegen de handen in elkaar om digitaal kwetsbare mensen te ondersteunen en wegwijs te maken in de digitale wereld. Om deze ‘e-inclusie’ tot stand te brengen, richtte onze stad een Digiplek in: een openbare computerruimte waar mensen terechtkunnen voor digitale ondersteuning op maat. Deze plek werd donderdag geopend in aanwezighid van gebruikers en vrijwilligers. 

Digitale ondersteuning op maat
Onze (digitale) samenleving vraagt steeds meer digitale vaardigheden. Om te voorkomen dat mensen uitgesloten raken, zetten Halle, Pepingen en Gooik verder in op e-inclusie. Hiervoor zijn we vanaf woensdag 11 januari 2023 met de eerste Digiplek in de bibliotheek van Halle gestart. Zo’n Digiplek is een openbare computerruimte waar inwoners gratis toegang krijgen tot digitale tools en wifi. Ook betalend printen is mogelijk. Je kan hier terecht tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Bovendien helpen vrijwillige Digihelpers twee keer per week bij digitale vragen en problemen: op woensdag van 15u tot 17u en op donderdag van 17u tot 19u. Gratis en zonder afspraak. Eén keer per maand komt ook de Digidokter langs, een digitale expert die je helpt om je digitale vaardigheden te ontwikkelen, zoals het gebruik van apps op je smartphone. De komende maanden vind je hem op de volgende woensdagnamiddagen telkens van 15u tot 17u in de Halse bib:  22 maart, 26 april, 24 mei en 21 juni.
Toekomstige projecten
Gekoppeld aan de Digiplekken wil Halle ook een ‘Digi-leenplek’ inrichten: een uitleendienst waar de meest kwetsbaren een laptop en bijbehorende benodigdheden kunnen lenen. Daarnaast wordt er ook een aanbod aan opleidingen op maat uitgewerkt en wil de stad één op één begeleiding mogelijk maken. Naast deze projecten zorgen we er als stad uiteraard ook voor dat onze eigen dienstverlening zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen.
Projectsubsidies van Vlaamse overheid
Deze initiatieven worden gefinancierd met projectsubsidies van de Vlaamse overheid, dankzij ‘Iedereen Digitaal’ en ‘Trekkingsrecht’ van Vlaams minister Bart Somers en ‘Digibanken’ van Vlaams minister Hilde Crevits. Om het beleid vorm te geven en het aanbod bekend te maken, werkt de stad samen met de Digibrug, een breed netwerk van lokale sociale partners.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief