Controleer de vervaldatum van je rijbewijs

C21

Controleer de vervaldatum van je rijbewijs

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

Heb je een rijbewijs volgens het bankkaartmodel? Dan controleer je best even de vervaldatum. De eerste exemplaren die destijds werden uitgereikt, vervallen binnenkort.

Het rijbewijs volgens bankkaartmodel werd ingevoerd in 2013 en is 10 jaar geldig. Wie dus destijds zo’n rijbewijs ontving, riskeert om een vervallen exemplaar op zak te hebben. Voor de rijbewijzen die vervallen vanaf 1 juli 2023 worden binnenkort de eerste herinneringsbrieven opgestuurd. Vraag je geen nieuw exemplaar aan, dan riskeer je een boete.
Aanvragen via dienst burgerzaken
Merk je dat je rijbewijs nog minder dan 3 maanden geldig is? Kom dan zeker eens langs bij de dienst burgerzaken. Dat kan elke werkdag van 9u tot 12u (met of zonder afspraak), van 13u30 tot 16u30 (op afspraak) en op donderdagavond ook van 17u tot 20u (met of zonder afspraak). Een nieuw rijbewijs volgens bankkaartmodel kost 25 euro. Tot 2 weken voor de vervaldatum kan je zonder zorgen een nieuw exemplaar aanvragen.
Papieren rijbewijzen blijven geldig
Wie nog een papieren rijbewijs heeft, hoeft zich niet meteen zorgen te maken. Die rijbewijzen blijven geldig tot januari 2033. Voorwaarde is wel dat je nog lijkt op de foto op het rijbewijs. Wel opletten: wie een rijbewijs heeft dat werd uitgereikt tot 1989 en in het buitenland wil rijden, vraagt best wel een nieuw rijbewijs aan. Die oude rijbewijzen zijn namelijk niet opgesteld volgens Europees model en kunnen bij politiecontroles in het buitenland voor verwarring zorgen.
Informatie over de aanvraag van rijbewijs vind je op Rijbewijs | Stad Halle.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jul 2024

archief