REGIO - Lokale besturen Galmaarden, Gooik en Herne organiseren 3 fusiecafés voor inwoners

C21

REGIO - Lokale besturen Galmaarden, Gooik en Herne organiseren 3 fusiecafés voor inwoners

20230320_114528__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
In maart en april keurden de lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne de principiële beslissing tot vrijwillige fusie goed. De voor- en nadelen van een fusietraject worden de komende weken en maanden diepgaand onderzocht. “De inwoners nog beter van dienst zijn, dat moet het resultaat van de fusie zijn,” aldus Ludo Persoons, burgemeester Galmaarden. “Onze inwoners meenemen in dit verhaal, is dan ook een prioriteit. We wensen onze inwoners op de hoogte te houden van de weg die we samen met hen afleggen. Daarom nodigen we hen graag uit in één van onze drie ‘fusiecafés’.”
 
 
 
Fusiecafés
 
“Een fusie roept heel wat vragen op. Daarom komen we naar onze inwoners toe. Dat doen we aan de hand van 3 infosessies: één avond per gemeente,” gaat Simon De Boeck, burgemeester van Gooik, verder. “Inwoners mogen zelf kiezen welke avond en locatie het best voor hen past. De inhoud van de 3 infosessies is dezelfde.”
 
 
 
Dinsdag 27 juni om 19.30 uur: De Kring, Centrum 20, Herne
Woensdag 28 juni om 19.30 uur: De Cultuurschuur De Cam, Dorpsstraat 67, Gooik
Donderdag 29 juni om 19.30 uur: GC Baljuwhuis, Kammeersweg 2, Galmaarden
 
 Inschrijven is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen. Inschrijven kan via de QR-code op de flyer of deze link: https://forms.gle/yGu7f35MAZJn9sR5A of door te bellen naar 054 89 04 00.
Op het programma
 
“Het fusietraject dat we momenteel lopen, heeft als doel de kansen en de risico’s van een doorgedreven samenwerking als één gemeente in kaart te brengen. Het is een voorbereiding voor de eventuele fusie vanaf 2025,“ vertelt Kris Poelaert, burgemeester van Herne. “Een goede communicatie met onze inwoners vinden we belangrijk: we vertellen hen wat we ondertussen al weten en we luisteren naar hun bezorgdheden. Tijdens deze fusiecafés gaan we dieper in op het waarom van de fusie én worden het fusietraject en het stappenplan toegelicht. Het zal ook duidelijk worden hoe we onze inwoners, verder in het traject willen betrekken.”
 
 
 
De besturen maken deze oefening niet alleen. Ze worden begeleid door transitiemanager Mandus Faingnaert en zijn team van Probis. Per infosessie zal er ook een gastspreker met fusie-expertise zijn/haar visie op fusies komen delen met de inwoners.
 
 
Het ideale moment voor al jouw vragen
 
De fusiecafés zijn de ideale gelegenheid om al jouw vragen of bedenkingen over het fusietraject te delen. Wens je op de avond zelf een antwoord op je vragen? Bezorg ze dan via fusie@galmaarden.be, fusie@gooik.be of fusie@herne.be. Doe dit vóór 19 juni, zo wordt jouw bijdrage besproken in het fusiecafé.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief