Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne der bieren

C21

Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne der bieren

Maand_geuze_23_
Op 18 september werd de nieuwe editie van de Maand van de Lambiek in café-brouwerij Den Hertog in Buizingen.
 

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 30 september tot en met 29 oktober de derde Maand van de Lambiek. Met een uitgebreid toeristisch aanbod kan de deelnemer de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei ontdekken. Verschillende wandel- en fietstochten gaan langs brouwerijen, stekerijen en volkscafés.
​Dankzij haar brouwmethode en de typische spontane gisting op houten vaten is Lambiek, de ‘champagne der bieren’, een bier dat nergens anders ter wereld te vinden is. Deze traditie en vakmanschap, gekoppeld aan proeverijen, brouwerijbezoeken, authentieke cafés en innovatieve restaurants, maken de lambiekbeleving tot een uitzonderlijke toeristische beleving.Van 30 september tot en met 29 oktober, de Maand van de Lambiek, kunnen bierliefhebbers en andere bezoekers Lambiekproducenten bezoeken en het zelf ontdekken.

“Want als er één ding is wat men moet doen in het Pajottenland en de Zennevallei, dan is het wel een Oude Geuze proeven”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “In onze regio is het aantal Lambiekproducenten aanzienlijk aan het groeien. In de jaren ’80 waren ze op één hand te tellen. Vandaag zijn er ongeveer 30. We zien ook een echte opmars van de stekerijen. Zo opent Brouwerij Kestemont op de oude site van Brouwerij Goossens in Pede de deuren.”
Op ontdekking in Lambiekland met Happen en Trappen
Nieuw dit jaar is de samenwerking met Happen en Trappen uit Nederland. Tijdens de nieuwe culinaire fietstocht ‘Op ontdekking in Lambiekland’ krijgt de deelnemer’ informatie over de streek en proeverijen van lambiek en geuze: koffie en gebak bij Fietswinkel & Koffiebar Falco in Halle, een lunch in Bierhuis Oud-Beersel en een Lambiekproevertje bij Café de Kluis in Buizingen.

Meer infohttps://www.happenentrappen.nl/route/298​Samenwerking met Straffe Streek ​
Straffe Streek, Toerisme Vlaams-Brabant en 10 lambiekproducenten organiseren tijdens de Maand van de Lambiek een bezoekerswedstrijd. ​
​Via een QR-code kan men deelnemen aan de wedstrijd en wie tijdens de Maand van de Lambiek de meeste brouwerijen bezoekt, maakt kans op een bierarrangement ter waarde van 300 euro bij Bath & Barley in Brussel.

Meer infowww.toerismevlaamsbrabant.be/lambiek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jul 2024

archief