REGIO/GALMAARDEN - Er moeten 11 straten in Galmaarden van naam veranderen

C21

REGIO/GALMAARDEN - Er moeten 11 straten in Galmaarden van naam veranderen

Editie_herne_kerkstraat_2__kopie_
De Kerkstraat in Herne maar er is ook eentje in Gooik.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente is van start gegaan met een procedure op punt te zetten, want tal van straten moeten een nieuwe naam krijgen, door de fusie met Herne en Gooik. In totaal moeten 11 straten van naam veranderen in Galmaarden en in sommige straten moeten de nummers veranderen, zoals in de Langestraat.
 
De gemeente gaf meer uitleg over het probleem van de identieke straatnamen in de drie gemeenten. Aangezien de Langestraat door de drie gemeenten loopt zal deze straat dezelfde naam blijven behouden tot daar het goede nieuws, het slechte nieuws is dat de nummers zullen aangepast worden. Voor de gewone mensen zouden de nieuwe straten 11 in totaal en dan nog twee straten met ongeveer dezelfde klinkende naam zoals de Heerbaan in Gooik en de Heirbaan in Galmaarden, niet teveel kosten met zich meebrengen, vertellen ze! Voor bedrijven die hun adres zouden moeten aanpassen is er een premie voorzien van 200 euro. Nogal weinig vonden zowel de N-VA als GDG(Het Vlaams Belang was niet aanwezig op de gemeenteraad). Nochtans volgens CD&V hadden ze dit afgetoetst met Unizo en die vonden dit een correct bedrag! 
 
Henk Goegebuer vroeg ook of er geen problemen zouden zijn met de Kapelstraat in Oetingen. Er komt een aanpassing voor de Kapellestraat, maar niet voor de Kapelstraat, nochtans kan er daar ook verwarring over bestaan. Volgens CD&V moeten ze wel een keuze maken en is er toch nog een verschil tussen Kapellestraat en de Kapelstraat. De toekomst zal het wel uitwijzen
 
Er moeten niet alleen straten een andere nummering krijgen, maar er moeten ook tal van straten een nieuwe naam krijgen. De N-VA vroeg al om vooral de vrouwen niet te vergeten bij de keuze van de nieuwe straatnamen.  Kent u een vrouw die ondertussen overleden(blijkbaar is dit een vereiste, vroeger in ieder geval toch) is, die een speciale band had met Galmaarden, wij niet dadelijk. Allemaal goed en wel maar ga maar op zoek naar de juiste 11 namen! Daarvoor gaat de gemeente een werkgroep oprichten en tevens de mensen die in de bewuste straat wonen mee betrekken in dit zoekproces. Hoe het verder moet is nog niet helemaal dudielijk, maar tegen 1 januari 2025 moet het allemaal in orde zijn. Er is nog heel, heel, heel veel werk.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief