REGIO - Welke straten moeten van naam veranderen door de fusie tot Pajottegem

C21

REGIO - Welke straten moeten van naam veranderen door de fusie tot Pajottegem

20230609_090536
 
Welke straten in Galmaarden, Gooik en Herne moeten van naam veranderen door de fusie tot Pajottegem. U komt het hier te weten, sommige straten moeten geen andere naam krijgen maar wel een andere nummering. 
Volgens de omzendbrief van 24 september 2020 moeten de homonieme straatnamen voor de fusie veranderd zijn. ABB raadt besturen dus aan om de procedure te voltooien voor de eigenlijke fusiedatum om te vermijden dat de nieuwe gemeente tijdens een bepaalde periode 2 straten telt met dezelfde naam. Om verwarring en problemen bij onder meer postbedeling en interventies van hulpdiensten te vermijden, moet dit probleem worden weggewerkt voor 1 januari 2025. 
 
Hieronder de straten die moeten aangepast worden
 
Galmaarden
 11 te wijzigen straten: Bosstraat, Brusselstraat, Haagstraat, Kapellestraat, Kloosterstraat, Lindestraat, Ninoofsesteenweg, Pausleenstraat, Processiestraat, Regnierketse, Vollezelestraat.
 
Gooik
7 te wijzigen straatnamen: Bergstraat, Groenstraat, Heerbaan, Kasteelstraat, Lindestraat, Molenstraat, Stationsstraat, 1 hernummering: Langestraat
 
Herne
 13 te wijzigen straatnamen: Daelstraat, Edingsesteenweg, Geraardsbergsestraat, Groenstraat, Kerkstraat, Kramerijkstraat(hernummering), Molenstraat, Nieuwstraat, Ninoofsesteenweg, , Processiestraat, Stationsstraat, Steenberg en de  Pausleenstraat.  De Pausleenstraat betreft een ‘administratieve wijziging’: de straatnaam wijzigt niet, maar de administratieve code gekoppeld aan de database van het rijksregister wijzigt wel.
o 2 hernummeringen: Langestraat en Kramerijk(straat)
 
 
In samenwerking met het communicatieteam wordt een informatiemoment voorzien voor de betrokken eigenaars, bewoners en of bedrijfsverantwoordelijken.
Naast het infomoment wordt er ook duidelijke en gerichte informatie én ondersteuning voorzien via de andere infokanalen (fusiewebsite, gemeentelijke website, persbericht, fusiekrant) of via tussenkomst van een personeelslid als de situatie dit vereist (vb. oudere inwoners). Er wordt een
duidelijk overzicht bezorgd van de te wijzigen straatnamen per gemeente, de procedure die gevolgd wordt, de participatie die de betrokken inwoners, eigenaars en bedrijven mogen verwachten én de impact die de wijziging op hen zal hebben.
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief