De drie torens in het Pajottenland nog steeds niet operationeel man, man, man, miserie, miserie

C21

De drie torens in het Pajottenland nog steeds niet operationeel man, man, man, miserie, miserie

Editie_herne_toren_3__kopie_
De toren in Herne.- foto Marc colpaert
 
Omwille van de slechte weersomstandigheden van de afgelopen dagen kan de Torentoer pas binnenkort starten, volgens Ward  Nechelput eind deze week dus 5 juli. Ondertussen staan de torens er  maar zijn ze nog niet toegankelijk, ze moesten half juni operationeel zijn. In Galmaarden werd de toren verplaatst, want een buur klaagde dat de toren te kort bij zijn woning stond.
 
De drie gemeenten van Pajottegem moesten de spits van Torentoer Pajottenland afbijten. In een tweede fase, vanaf 11 juli, stapt ook gemeente Lennik mee in het verhaal. Met Torentoer Pajottenland willen Galmaarden, Gooik en Herne de inwoners aanzetten tot meer beweging en hen laten genieten van een dagje vakantie in eigen streek. Tegelijkertijd (her)ontdekken ze ook de troeven van de buren van het toekomstige Pajottegem. Burgemeester Gunther De Wilde van Gooik vat het samen als gluren naar de buren. “Maar dan wel vanop een ongeziene hoogte.” Het toeristische karakter van Torentoer wordt ook over de gemeentegrenzen gepromoot. De torens, de bijhorende routes en de natuurpracht van de regio worden een hele zomer lang via social mediacampagnes in heel Vlaanderen onder de aandacht gebracht. Torentoer zwengelt zo het toerisme aan. Het project moet dus niet alleen voor wandelaars en fietsers een meerwaarde worden maar ook voor de lokale handel

De torens van Torentoer staan in Galmaarden op de Bosberg (kruispunt Heirbaan en Bruinsbroeckstraat), in Herne in de Grotestraat (thv huisnummer 45) en in Gooik ter hoogte van Paddenbroek. Wanneer de torens te beklimmen zijn, wel vanaf vrijdag 5 juli laat men ons hier zopas weten. Meer info op www.torentoer.be. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 01 jul 2024
Marc Colpaert | 30 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 24 jun 2024

archief