Gratis bestelwagen van garage Geeraerts voor Pajotse voedselhulp Twinkeltje voor de ophaling voeding

C21

Gratis bestelwagen van garage Geeraerts voor Pajotse voedselhulp Twinkeltje voor de ophaling voeding

20240921_171956-twinkeltje__kopie_
Ingezonden foto
 
20240921_172133__kopie_
ingezonden foto
 
20240921_172739_twinkeltje__kopie_
ingezonden foto
 
Garage Geeraerts uit Lennik gaf een bestelwagen gratis ter beschikking aan 't Winkeltje uit Leerbeek en die zijn daar heel blij mee. Twinkeltje, de voedselhulp in het Pajottenland, draait op volle toeren. Elke week worden 70 gezinnen - 200 personen - van gevarieerde en gezonde voeding voorzien. Daarvoor wordt er samengewerkt met de OCMW’s van zes gemeenten uit het Pajottenland: Lennik, Gooik, Galmaarden, Roosdaal, Pepingen en Bever.
Vorige zaterdag werden de tientallen vrijwilligers van Twinkeltje bedankt met een gezellige kaas- en wijnavond. Zonder de vrijwilligers kan deze wekelijkse werking sinds mei 2023 niet bestaan.
 
Het was een uitgelezen gelegenheid om de nieuwste aanwinst te tonen: een bestelwagen die gratis ter beschikking wordt gesteld door Ford garage Geeraerts uit Lennik. Marc Geeraerts overhandigde de sleutels aan Rik Van Cauwelaert, die binnen het winkelteam instaat voor de coördinatie van het transport.
Wekelijks halen de vrijwilligers van Twinkeltje overschotten op van winkels uit de streek (Colruyt, verschillende Okay’s, twee Aldi winkels, een aantal bakkers, alsook enkele fruit-, groenten-, vlees- en zuivelverkopers). Zo dragen ze ook bij aan het voorkomen van voedselverspilling. 

De bestelwagen zal het vele ophaalwerk vergemakkelijken en efficiënter laten verlopen. Piet Vanthemsche, de voorzitter van Twinkeltje, bedankte garage Geeraerts voor hun belangeloze gift. Hij noemde het een voorbeeld van sociaal geëngageerd ondernemerschap. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 sep 2024

archief