HERNE / GOOIK - Pajottenland-Heyde ontvangt officiële Probus-erkenningskeure

C21

HERNE / GOOIK - Pajottenland-Heyde ontvangt officiële Probus-erkenningskeure

Probus_pajottenland-heyde_jan_2011-deschuyffeleer__17_
Pajottenland-Heyde ontvangt officiële Probus-erkenningskeure - Foto's © Deschuyffeleer
 
Probus_pajottenland-heyde_jan_2011-deschuyffeleer__20_
Nationale coördinator Wilfried Samson en regionale coördinator Limburg en Vlaams-Brabant André Segers samen met de kersverse PROBUS-bestuursleden Raoul Van Cutsem uit Itterbeek, Marc Bosmans uit Herfelingen, André Deheegher uit Roosdaal, Guy Ballet uit Gooik en Adelin De Vylder uit Elingen. © Deschuyffeleer
 
Probus_pajottenland-heyde_jan_2011-deschuyffeleer__21_
De erkenningskeure Probusclub Pajottenland-Heyde - © Deschuyffeleer
 
Probus_pajottenland-heyde_jan_2011-deschuyffeleer__1_
 
Probus_pajottenland-heyde_jan_2011-deschuyffeleer__4_
 

In de salons Ter Heyde mocht de zopas opgerichte Probusclub Pajottenland-Heyde uit de handen van de nationale coördinator Wilfried Samson en de regionale coördinator van Limburg en Vlaams-Brabant André Segers de officiële erkenningskeure ontvangen. Samen met de kersverse bestuursleden Raoul Van Cutsem uit Itterbeek, Marc Bosmans uit Herfelingen, André Deheegher uit Roosdaal, Guy Ballet uit Gooik en Adelin De Vylder uit Elingen en tal van genodigden werd geklonken op het nieuwe jaar en het welslagen van de nieuwste telg in de Probusfamilie.

De nieuwe club wil nauw aanleunen bij de sociale, economische en regionale identiteit met belangstelling voor het patrimonium, de cultuur, de gastronomie en de recreatie. Op deze eerste bijeenkomst van het jaar ging de interesse van het gezelschap naar de naburige SATCOM-site van de NAVO waar de Staff Commander Thierry De Buyser trakteerde op tekst en uitleg.
De anagram Probus komt van Association of retired PROfessional and BUSiness people. Probus is een multidisciplinaire vereniging die zich tot doel stelt de vriendschap en de samenhorigheid te bevorderen.  De Probusclubs zijn feitelijke verenigingen en huldigen als motto Amicitia et Tolerantia of vriendschap en verdraagzaamheid.
De Probusleden zijn zowel mannen als vrouwen die behoren of behoorden tot heel uiteenlopende beroepsdisciplines. In de club krijgen de leden de gelegenheid een nieuwe vriendenkring op te bouwen waar nieuwe sociale en vriendschappelijke contacten, verruiming van inzicht, verbreding van kennis en interesse, hulpvaardigheid en ontspanning centraal staan. Een Probusclub is dus een vriendenclub en geen serviceclub.
In ons land werd de eerste Probusclub opgericht in 1984 door George Dick, overigens een lid van Rotaryclub Antwerpen-Ring. Probusclub Pajottenland-Heyde is intussen reeds club nummer 102. Alle clubs bijeen tellen al meer dan 3000 leden.
Contact en info: Marc Bosmans 054/567324.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief