HERNE / GALMAARDEN - St-Catharina op de Siertoer

C21

HERNE / GALMAARDEN - St-Catharina op de Siertoer

Op_de_siertoer_in_herne_-___deschuyffeleer__5_
Mia Duytschaever, Wim Vidts en zijn klas 'Op de Siertoer 4 Kids' - Foto's © Deschuyffeleer
 
Op_de_siertoer_in_herne_-___deschuyffeleer__1_
Alle hens aan dek - © Deschuyffeleer
 
Op_de_siertoer_in_herne_-___deschuyffeleer__4_
© Deschuyffeleer
 
Op_de_siertoer_in_herne_-___deschuyffeleer__10_
© Deschuyffeleer
 
Stcatharina_gazlmaarden___deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Zo'n 400 leerlingen uit Vlaams-Brabant  namen deel aan de achtste editie van 'Op de Siertoer 4 Kids'. Ze konden 7 Vlaams-Brabantse sierteeltbedrijven bezoeken en zo de wereld van bloemen, planten en bomen ontdekken. Ook de leerlingen van het St-Catharinacollege met haar vestiging in Galmaarden deden mee en gingen op stap.

Een tiental derdegraadsleerlingen bezochten zo met hun leerkracht Wim Vits de boomkwekerij Duytschaever aan de Van Cauwenberghelaan  in Herne.
Met het initiatief wil de toer kinderen - en onrechtstreeks ook de ouders - warm maken voor de sierteeltsector en zijn producten. “De kinderen leren op een actieve en aangename manier deze sector kennen", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.
“Reeds een paar weken zijn wij in de lessen wereldoriëntatie druk in de weer met het onderwerp Green Five. Zo hebben wij met de leerlingen de vijf noodzakelijke elementen voor de plantengroei - water, licht, lucht, aarde en warmte -  stuk voor stuk ontleed. Vandaag kunnen de leerlingen dan ook hun theoretische kennis toetsen aan de realiteit en wordt er meteen ook een duidelijke link gelegd tussen de theorie en de praktijk”, zegt meester Wim.
Tijdens hun bezoek aan de boomkwekerij mocht het gezelschap stamrozen opbinden en stekjes prikken van onder meer de klimop en de kamperfoeliehaagplant. Eerder dit schooljaar was de klas van meester Wim ook al behulpzaam in het natuurreservaat van  vzw De Mark.
Siertoer 4 Kids is een organisatie van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) die hiervoor samenwerkt met het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de medewerking krijgt van de Vlaamse provincies.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief