HERNE – Regionaal spoedoverleg over dringende medische hulpverlening

C21

HERNE – Regionaal spoedoverleg over dringende medische hulpverlening

Ziekenwagen_100_edingen

Tijdens een overleg met de provinciale 100-centrale in Leuven naar aanleiding van de aanhoudende klachten over een te trage medische hulpverlening in de streek van Herne en Galmaarden mocht burgemeester Kris Poelaert vernemen dat er binnen de 14 dagen een spoedoverleg wordt op het getouw gezet tussen de burgemeesters van Galmaarden, Herne en Edingen, de provinciale gezondheidsinspecteurs van Vlaams-Brabant en Henegouwen en de brandweer van Edingen.

Het was op uitnodiging van de federale gezondheidsinspecteur voor Vlaams-Brabant Dr. Coppens dat de burgemeester van Galmaarden Pierre Deneyer en de burgemeester van Herne Kris Poelaert in Leuven konden kennismaken met de werking van de provinciale 100-noodcentrale. Aanleiding was de aanhoudende klachtenregen over de te trage medische hulpverlening op het grondgebied van hun gemeente. Bovenop de taalproblematiek zetten vooral de lange aanrijtijden van de ziekenwagen uit Edingen hier en daar kwaad bloed.
 
“Wij konden in Leuven vaststellen dat de werking van de 100-centrale zichtbaar vlot verloopt ondanks de stresserende werkomstandigheden”, zegt burgemeester Kris Poelaert. “Mogelijk situeren de problemen rond de lange aanrijtijden zich in een te grote afwijking tussen de theoretische uitruktijd en de tijd die in de praktijk verstrijkt voor het uitrijden van de ziekenwagen”.
 
Toch blijkt de zone Herne/Galmaarden ondanks alle inspanningen een blinde vlek te zijn voor dringende medische hulpverlening. “Aanrijtijden van MUG-wagens van meer dan 20 minuten zijn in veel gevallen onvermijdelijk”, aldus nog een bezorgde Kris Poelaert. “Daarbij speelt enkel en alleen de ligging en het landelijk karakter van de gemeente ten opzichte van de gevatte omliggende hulpdiensten een rol”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief