HERNE / BEVER - De eerste schooldag, een dag om niet te vergeten

C21

HERNE / BEVER - De eerste schooldag, een dag om niet te vergeten

Naamloos
Eerste schooldag De Bloesem Herne - Foto's © Deschuyffeleer
 
1111
De Bloesem - dircteur Geert Van Damme - © Deschuyffeer
 
Eerste_schooldag_2011_de_bloesem__9_
Gelegenheidsfanfare onder de leiding van Rudi Deslaghmuylder -© Deschuyffeeer
 
2
De Regenboos Herfelingen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2011__3_
Nina Van Schoors - De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2011__1_
De eerste kleuterklas samen met de ukjes van de onthaalklas - © Deschuyffeleer
 
Ak_entbever
GBS Ak'Cent Bever - Foto's © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2011__16_
Directeur Guy Deneyer en Dorien Cochez op de foto met een deel van het lerarenkorps - © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2011__10_
De kleuters van Ak'Cent-centrum - © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2011__12_
De kleuterjuffen Ak'Cent-centrum - © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2011__17_
Charlotte De Boe en Martine Herremans - Ak'Cent Bever-centrum - © Deschuyffeleer
 

Vandaag trokken ruim 1,2 miljoen leerlingen opnieuw naar school. Onder hen ook een duizendtal uit de regio Herne en Bever. Zo vloeide er op elke speelplaats wel een traantje of was er her en der een tikkeltje angst en een vleugje emotie te bespeuren  maar voor het merendeel was het weerzien van vriendjes, juffen en meesters, mede door het prachtig zomerweertje, eerder een leuke bedoening. Ook voor de directies, de leerkrachten en het schoolpersoneel is de eerste schooldag telkens weer een nieuw begin met veel goede voornemens en moed.  

Editiepajot ging derhalve op reportage in een paar schoolvestigingen in beide gemeenten. Zo werden de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen, de locatie aan de Kapellestraat van de vrije basisschool De Bloesem en de centrumafdeling  van het basisonderwijs Ak’Cent in Bever bezocht.
 
Uit voorlopig cijfermateriaal blijkt dat de schoolpopulatie er nagenoeg voor iedere vestiging dezelfde uitziet als vorig schooljaar. Bever boekt 412 inschrijvingen, in de Bloesem melden zich 268 leerlingen en 135 jongelingen kozen voor de Regenboog.  
 
In De Bloesem werd het nieuwe schooljaar ingezet met fanfaremuziek.  Muzikanten uit verschillende fanfares aangevuld met een paar occasionele spelers verwelkomden de leerlingen met een gelegenheidsrepertoire. Zo werd het jong volkje klas per klas door het muziekkorps naar hun lokaal begeleid. Ook de talrijke ouders mochten mee genieten van de pittige deuntjes met een sterk K3-gehalte. Directeur Geert Van Damme, zijn 22 leerkrachten en de nagenoeg 280 leerlingen maakten van de eerste schooldag alvast een sfeervolle en feestelijke dag.

Ook in De Regenboog in Herfelingen was het genieten van zon en spel. Hier was het Nina Van Schoors die opviel. Voor deze 22-jarige jongedame,  zelf oud-leerling van De Regenboog, was het ook terug haar ‘eerste schooldag’ maar deze keer wel als schooljuf. Zij krijgt er meteen de hoede over 24 ukjes van de eerste kleuter- en onthaalklas. Deze taak deelt zij evenwel met collega Marleen Godart. Na het welslagen van haar fietstrip naar Compostella kan de bekommernis over haar 135 leerlingen en 17 personeelsleden voor directrice Reni Thienpondt zeker geen onoverkomelijke problemen stellen.
 
Voor de basisschool Ak’Cent in Bever wisten directeur Guy Deneyer en collega Dorien Cochez  te vertellen dat met de allerlaatste nipt op tijd geleverde klascontainer het klassenaantal werd aangedikt  van 19 naar 21. De groei van Ak’Cent blijft zich dan ook doorzetten zodat ook in de toekomst de school zich genoodzaakt ziet om door te gaan met de leerlingenbeperking. Hier was het ook de eerste dag voor Charlotte De Boe. Zij heeft er de taak om de drie leerkrachten die onder het 4/5-statuut tewerk gesteld zijn aan te vullen. Zo is zij op maandag leerkracht zorg. In die functie begeleidt zij de kinderen van het eerste leerjaar. Niet zonder fierheid wist directeur Deneyer ook nog mee te geven dat er bij Ak’Cent in het 6de leerjaar  een BEDNET-project loopt waarbij een zieke leerling thuis via webcam het klasgebeuren kan volgen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief