REGIO – Afschaffing van rechtstreekse treinen op Lijn 26 tussen Geraardsbergen en Mechelen

C21

REGIO – Afschaffing van rechtstreekse treinen op Lijn 26 tussen Geraardsbergen en Mechelen

Tanguy_veys_2012_p200
Volksvertegenwoordiger Tanguy Veys (ep)

Mondelinge vraag van volksvertegenwoordiger Tanguy Veys tot de Minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwikkelingssamenwerking, belast met Grote Steden, Paul Magnette, over de afschaffing van rechtstreekse treinen op Lijn 26 tussen Geraardsbergen en Mechelen

“Vorig jaar besliste de NMBS om geen rechtstreekse treinen te laten rijden op Lijn 26 tussen Geraardsbergen en Mechelen. Door het afschaffen van rechtstreekse treinen op Lijn 26 moeten daardoor heel wat pendelaars uit Galmaarden en Herne opnieuw gebruik maken van de Noord-Zuid-as in Brussel. Daardoor worden ze niet alleen geconfronteerd met overvolle treinen, maar verliezen ze vooral veel tijd op het traject naar hun werkplek. De vele Pajotse pendelaars (uit Galmaarden, Tollembeek, Herne en zelfs het Oost-Vlaamse Geraardsbergen) verzamelden daarom vorig jaar al meer dan 700 handtekeningen tegen die beslissing, maar voelen zich tot op heden door de NMBS aan het lijntje gehouden. De NMBS zou immers na ontvangst van de 700 handtekeningen de zaak herbekijken en eind vorig jaar zou een beslissing volgen. De beslissing werd echter uitgesteld naar 15 februari ‘12, maar weer werd het niets. Recent werd door de NMBS bericht “dat de huidige regeling op korte termijn niet zal veranderen. Er zijn momenteel nog gesprekken lopende met alle betrokkenen, maar het ziet er niet naar uit dat de huidige regeling op korte termijn zal wijzigen."
Wat was de motivatie om de rechtstreekse treinen op Lijn 26 tussen Geraardsbergen en Mechelen te schrappen?
Is de minister van oordeel dat er opnieuw rechtstreekse treinen op Lijn 26 tussen Geraardsbergen en Mechelen moeten rijden?
Zo ja, binnen welke termijn en welke maatregelen werden genomen?
Zo nee, waarom niet?”
Tanguy Veys
Volksvertegenwoordiger.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief