PAJOTTENLAND vraagt goede opvolging nieuwe dienstregeling De Lijn

C21

PAJOTTENLAND vraagt goede opvolging nieuwe dienstregeling De Lijn

De_lijn_bussen_p200

Meer en vroeger overleg over de dienstregeling met de gemeentebesturen is noodzakelijk

Op 16 april start de nieuwe dienstregeling van De Lijn. Net als in heel Vlaanderen worden ook in het Pajottenland bussen geschrapt of lijnen hertekend. Op het burgemeestersoverleg van de Pajottenland+regio bespraken de burgemeesters de problematiek met verantwoordelijken van De Lijn. De openbare vervoersmaatschappij kan niet terugkomen op de genomen beslissingen. De burgemeesters vragen een duidelijke opvolging door De Lijn. Eind dit jaar volgt een nieuw overleg. Intussen kunnen Pajotten met vragen terecht bij De Lijn of bij hun gemeentebestuur.
Vanaf 16 april gaat de aangepaste dienstregeling van De Lijn in voege. De begrotingsmaatregelen zijn aan De Lijn opgelegd omdat de overheid het verlies in een boekjaar wil wegwerken. De Lijn probeert zoveel mogelijk de bussen in de spitsuren te bewaren, maar er worden natuurlijk wel bussen afgeschaft en daardoor ook mensen in het Pajottenland getroffen.
Op het maandelijks overleg met de burgemeesters van de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal kwamen regioverantwoordelijke voor het Pajottenland Luc Daniëls en Ann Witters meer toelichting geven over de besparingsronde. De burgemeesters zijn verontwaardigd dat De Lijn hen zo laat geïnformeerd heeft want op die manier is het moeilijk om de inwoners tijdig en juist te informeren. Ook zijn met de opmerkingen van de gemeentebesturen betreffende de nieuwe dienstregeling weinig rekening gehouden.
Regioverantwoordelijke voor De Lijn Luc Daniëls: “De besparingsronde is inderdaad heel snel ingevoerd. De Lijn wil het verlies in één boekjaar wegwerken en hoe vroeger De Lijn met de besparingen begint, hoe meer opbrengsten worden gegenereerd. En hoe minder bussen er worden geschrapt. Deze besparingsronde is noodzakelijk om De Lijn financieel gezond te houden.”
“Vanuit De Lijn is zo goed mogelijk gecommuniceerd met de busgebruikers door het ophangen van affiches, het verspreiden van nieuwe dienstregelingboekjes en flyers, de website en het telefoonnummer 070/220200 waar je inlichtingen kan vragen”, vervolgt Daniëls.
De burgemeesters vragen aan De Lijn dat er in de toekomst meer en vroeger overlegd wordt. Ook willen ze op het Pajotse platteland het systeem van de belbus geoptimaliseerd zien. Veel mensen kennen het systeem onvoldoende of hebben problemen om zich te verplaatsen naar de haltes. En in sommige gebieden, zoals Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en Bever, rijdt er zelfs geen belbus. Daarenboven rijdt de belbus maar tussen 9u en 15u. In november plannen de burgemeesters hierover een nieuw overleg met De Lijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 25 dec 2024
Marc Colpaert | 25 dec 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 18 dec 2024

archief