GALMAARDEN / HERNE / BEVER / HALLE - Vlaams-Brabantse projecten krijgen Vlaamse steun

C21

GALMAARDEN / HERNE / BEVER / HALLE - Vlaams-Brabantse projecten krijgen Vlaamse steun

Monique_swinnen_2011_p200
Monique Swinnen (Ingezonden foto)

Negen Vlaams-Brabantse projecten krijgen samen 1.912.383 euro subsidies van Toerisme Vlaanderen. Dat maakte Geert Bourgeois, Vlaams minister van Toerisme, vorige week bekend. Het gaat om het kasteel van Horst, wandelnetwerk Pajottenland, het Markpad, archeo-historische site Hertogelijk Paleis van Tervuren, toerismekantoor in Halle Museum M in Leuven, het belevingscentrum veldrijden in Tremelo, Sportimonium en Aarschot en Leuven Martelaarsteden.

'Twee van deze projecten zijn initiatieven van Toerisme Vlaams-Brabant zelf. Maar ook de andere indieners kunnen voor investeringen nog bijkomend beroep doen op cofinanciering door Toerisme Vlaams-Brabant via ons eigen Toeristisch Recreatief Investeringsfonds. De subsidies komen uit het Impulsprogramma Vlaamse Regio's, Kunststeden, Wielererfgoed & De Ronde 100 en WOI-evenementen goed'; zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. 
Volgende projecten uit het Pajottenland kregen een subsidie:
Wandelnetwerk Pajottenland
Het huidige wandelnetwerk wordt uitgebreid naar de gemeenten Galmaarden, Herne en Bever. Een onderdeel van het project is de telling van het aantal wandelaars en een peiling naar de tevredenheid en de bestedingen van wandelaars op het netwerk. Toerisme Vlaams-Brabant krijgt hiervoor 105.191 euro steun.
Ontwikkeling van het Markpad
Op het Markpad, de ruggegraat van de uitbreiding van het wandelnetwerk Pajottenland naar Herne, Galmaarden en Bever, worden infrastructuurwerken en bewegwijzering voorzien.De gemeente Herne krijgt hiervoor 22.788 euro steun.
Herinrichting regionaal toerismekantoor Halle
Toerisme Halle werkt voor zijn kantoor aan twee projecten: een digitaal audiovisueel project ‘Mysterie van de Bouwmeester’ en een conceptuele voorstudie voor de inrichting van toerismekantoor en bezoekerscentrum.Toerisme Halle krijgt hiervoor 85.598 euro steun.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief