ASSE / HERNE / EDINGEN / REGIO - Verkeerssituatie N285, beterschap vergt geduld…

C21

ASSE / HERNE / EDINGEN / REGIO - Verkeerssituatie N285, beterschap vergt geduld…

Peter_reeksmans_nieuw_2010_p200
Peter Reekmans (ep)

Bij de openstelling van de oostelijke ringweg rond Edingen ontstaat via de Assesteenweg een verbinding tussen La Hennuyère en de E40 in Ternat en Ninove en de westkant van Brussel. De bewoners van de wijk “Kokejane” in Herne en ook van deelgemeente Herfelingen vrezen voor (veel) meer (zwaar) verkeer, vooral als op momenten van problemen op het zuidelijk gedeelte van de Brusselse Ring de Assesteenweg een vlot alternatief zal betekenen om de Ring grotendeels te vermijden. De N285 tussen Asse en Edingen is nu al gekend als een probleemgewestweg in de regio (verzakte betonplaten, slecht fietspad, ernstige verkeersongevallen,…).

Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) kaartte de huidige verkeerssituatie op de N285 tussen Asse en Edingen in de omgeving van Herne en de impact van de oostelijke ringweg rond Edingen aan bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits.
De minister antwoordde dat de N285 in Herne in de huidige situatie zijn functie van secundaire weg type 2 op vlak van capaciteit zonder noemenswaardige problemen kan vervullen. Crevits stelde dat voor de regio van het Pajottenland deze N285 een belangrijke verbindingsweg naar de hoofdwegen vormt. Zij voegde eraan toe dat voor de openstelling van de oostelijke ringweg er een verhoging zal komen van de verkeersintensiteit die volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) echter niet problematisch zal zijn op vlak van capaciteit. De N285 en de oostelijke ringweg zijn bovendien voor de bewoners van het Pajottenland zelf van belang om een vlotte ontsluiting te krijgen naar de A8/E429, aldus de minister.
Om de problematiek van de verzakte betonplaten en niet-conforme fietspaden aan te pakken, gaf de minister aan dat er op termijn voorzien is om deze oude provincieweg stelselmatig aan te pakken. Hierbij is het doel om de weg zo in te richten dat ook een aangepast wegbeeld wordt verkregen dat strookt met de locatie en het snelheidsregime, met als resultaat een meer leefbare weg voor de aangelanden. Hierbij worden een nieuw wegdek, nieuwe fietspaden en nieuwe riolering voorzien. Voor het gedeelte van de N285 in Herne is al de nodige inventarisatie gebeurd en is er al een concept van herinrichting opgemaakt voor het centrum van Kokejane, dit in samenwerking met de gemeente Herne, Aquafin en Riobra. Deze instanties zullen tegelijkertijd nieuwe riolering aanleggen, zodat alle werken ook op hetzelfde moment worden uitgevoerd. Het doel is dat tegen 2014 alle instanties hun interne procedures hebben doorlopen en men tot het indienen van een bouwaanvraag kan overgaan. Het project zal dan in functie van de beschikbare budgetten worden ingepast op het investeringsprogramma van AWV. LDD-parlementslid Reekmans volgt dit dossier met argusogen op: “Ik wil absoluut vermijden dat een en ander nóg verder in de tijd opschuift! Daarom roep ik alle politici uit de regio op om eveneens dit dossier een duwtje in de rug te geven. Er is genoeg tijd verloren in het verleden, deze streek heeft recht op een betere en vooral veiligere weg.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief