BEVER / HERNE – Mgr. Léonard bezoekt Olympia en de Kaashoeve

C21

BEVER / HERNE – Mgr. Léonard bezoekt Olympia en de Kaashoeve

Boerenbetoging_omympia_herfelingen_deschuyffeleer__11_
Mgr. André Joseph Léonard op bezoek bij Olympia Herfelingen - Luc Van Impe, gedelegeerd bestuurder - Marc Van Impe Commercieel directeur - Wim Despiegeleer, Recherch-manager - Mevrouw Madeleine Langhendreis - Foto's © Deschuyffeleer
 
Mgr_l__onard_olympia_deschuyffeleer__1_
Ontvangst Mgr. Léonard bij Olympia Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Mgr_l__onard_olympia_deschuyffeleer__2_
© Deschuyffeleer
 
Mgr_l__onard_olympia_deschuyffeleer__5_
Bezoek Mgr. Léonard zuivelbedrijf Olympia Herfelingen - © Dechuyffeleer
 
Mgr_l__onard_olympia_deschuyffeleer__6_
Bezoek Mgr. Léonard zuivelbedrijf Olympia Herfelingen - © Dechuyffeleer
 
Mgr_l__onard_olympia_deschuyffeleer__7_
Bezoek Mgr. Léonard zuivelbedrijf Olympia Herfelingen - © Dechuyffeleer
 
Mgr_l__onard_olympia_deschuyffeleer__8_
Een blik op de rijstpap ... © Deschuyffeleer
 
Mgr_l__onard_olympia_deschuyffeleer__10_
Mgr. Léonard, de directie Olympia, pastoor Kris Meskens en pastoor Guido De Bree - © Deschuyffeleer
 
Mgr_l__onard_kaashoeve_bever_gdg_
Mgr Léonard op bezoek aan de Kaashoeve Bever - © Deschuyffeleer
 

Tijdens zijn werkbezoek aan het dekenaat Lennik bracht aartsbisschop André Joseph Léonard nu ook een bezoek aan het familiaal zuivelbedrijf Olympia in Herfelingen en aan de Kaashoeve van de familie Devillé in Bever.

Bij Omypia mocht Mgr. Léonard van algemeen directeur Luc Van Impe, naast een boek over de geschiedenis van de melkerij, ook nog het poëzieboek ‘Verzen van te Lande’, een boek van Wilfried Verdoodt alias Jezus van Malderen in ontvangst nemen. Hij was de man die indertijd met zijn baard en zijn dracht van een kruis bij acties van landbouwers overigens uitgroeide tot een zeer mediatieke figuur. In het gedichtenboek, overigens een bloemlezing uit het werk van 20 amateurdichters uit het boerenleven, komt ook een gedicht voor van Jannick Van Volsem, een personeelslid van Olympia.
 
Van de melkerij in Herfelingen is een eerste keer sprake in 1898 toen als reactie tegen de clerus en de katholieken er vanuit het opkomend socialisme een coöperatieve het levenslicht zag.
 
Tijdens de rondleiding in Olympia, die thans 145 personen tewerk stelt, bezocht de aartsbisschop ook de voorlopige nieuw ingerichte productiehal die amper drie maanden na de brand van begin vorig jaar al in gebruik kon worden genomen. Een bouwaanvraag voor een nieuwe productiehal wordt overigens binnenkort ingediend om zo eind 2013 operationeel te kunnen zijn. “En als alles volgens plan verloopt, zou de nieuwe hal door bijkomende productieprocessen ook nog enkele nieuwe arbeidsplaatsen kunnen opleveren”, stelde algemeen directeur Luc Van Impe optimistisch.   
 
Tijdens het bezoek van de aartsbisschop hielden boze, hoofdzakelijk Waalse landbouwers onaangekondigd een actie voor betere landbouwprijzen in het algemeen en voor een hogere melkprijs in het bijzonder. Het bezoek van de aartsbisschop werd evenwel ongemoeid gelaten.
 
En op de Kaashoeve in Bever bij de familie Devillé kon Mgr. Léonard kennis maken met het automatisch melksysteem en met het verwerkingsproces van melk tot kaas.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief