HERNE / GOOIK – Sportteam Ter Heyde houdt troepenschouw

C21

HERNE / GOOIK – Sportteam Ter Heyde houdt troepenschouw

Terheyde_cycling_team_2013__1_
Ook dit jaar bouwde het Ter Heyde Cycling/Running/Duathlon-team van voorzitter Wim Blaton een troepenschouw op voor het komend seizoen in de salons van hoofdsponsor feestzalen-restaurant Ter Heyde (ingezonden foto's)
 
Terheyde_cycling_team_2013__2_
Gastspreker was diëtiste Marijke Van Der Schueren hier samen met gewezen Radio2-stem en presentator Kris Baert (foto ingezonden)
 

Ook dit jaar bouwde het Ter Heyde Cycling/Running/Duathlon-team van voorzitter Wim Blaton een troepenschouw op voor het komend seizoen in de salons van hoofdsponsor feestzalen-restaurant Ter Heyde. Gastspreker was diëtiste Marijke Van Der Schueren bij wie, naast nieuwbakken Belgisch kampioen veldrijden Klaas Van Tornout, ook verschillende renners van het team in begeleiding zijn. De voorstelling van de club was  dan weer een kolfje naar de hand van gewezen Radio2-stem en presentator Kris Baert.

Het sportteam Ter Heyde, met als officiële clubbenaming Pajottenland Sportief, is vooral actief in het wielrennen. Maar daarnaast nemen clubleden ook geregeld deel aan allerlei  lopen op de weg en aan duathlons. Voorzitter en drijvende kracht achter het hele gebeuren is Wim Blaton uit Herne.
 
Nieuwkomers
Dit wielerseizoen telt de club 14 renners, die vooral actief zijn in de wedstrijden van de Vlaamse Wielerfederatie en bij gelegenheid ook in de wedstrijden onder de hoede van de Belgische Wielrijdersbond waarin elites zonder contract mogen starten. “Ons team hoopt dit jaar met een 5-tal aanwinsten alleszins sterker voor de dag te komen en meer overwinningen te behalen dan de enige overwinning van Bjorn Lison in 2012”, geeft voorzitter Wim Blaton aan. “Zo krijgt nu ook Hernenaar Andy Annendyck door ons ploegenspel allicht meer kansen om, na jaren als individueel te hebben gereden, naar winst te dingen”.

Voorts wordt ook met belangstelling uitgekeken naar de prestaties van Roel Reigel, Dit opkomend talent maakt nu met enkele overwinningen op zak de stap van het veldrijden naar de weg. En de Hernenaar wil thans aftasten of hij ook op de weg het zegegebaar mag maken. De club heeft evenwel nog andere pijlen op haar boog.
 
“Zo werd Yvan Van Imschoot opgemerkt in de toeristenclub Polybel in Viane en waagt hij nu ook zijn kans als competitief renner. Vanuit dezelfde toeristenclub komt eveneens Joery Desomer uit Galmaarden overgewaaid. Op de ploegtrainingen maakt hij alleszins al een enorm sterke indruk”, weet voorzitter en all-round atleet Wim Balton nog te vertellen. “Het was overigens ook Joery die vorig seizoen in de toeristenkoers in Bever nog het zegebaar mocht maken.”
 
Steile verwachtingen
De teamleiding verwacht veel van de nieuwkomers net zoals trouwens van de eerdere  vaste waarden Wim Blaton, Andy Burggraeve, Wouter De Cleer, Johan De Roeck, Kevin Du Ville, Davy Duchau, Koen Lintermans, Bjorn   Lison, Yorick Lison, Frank  Van Haverbeek en Yvan Van Imschoot.
 
Naast Kevin Du Ville en Wim Blaton kan de tak running van het Ter Heydesportteam nog rekenen op marathonloper Rudy De Mey en de louter recreatief ingestelde joggers Sofie Van Valckenborg en Ulrike Krikilion. En in de duathlon blijven nogmaals Wim Blaton evenals Koen Lintermans gaan voor de top. Zo hopen zij opnieuw te schitteren in de duathlon in Halle.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief