HERNE / PEPINGEN – Pajotcriterium voor joggers

C21

HERNE / PEPINGEN – Pajotcriterium voor joggers

Voorstelling_pajotcriterium_2013__4_
HERNE / PEPINGEN – Pajotcriterium voor joggers - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_pajotcriterium_2013__1_
De voorstelling van het Pajotcriterium gebeurde in het domein Ter Rijst in aanwezigheid van Jean-Luc Deherder en zijn talrijke ‘Start to runners’ - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_pajotcriterium_2013__2_
Algemeen coördinator Wim Blaton en Co-organisatoren Ward Nechelput, Dieter Dedoncker en Tim Laurent - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_pajotcriterium_2013__7_
© Deschuyffeleer
 
Voorstelling_pajotcriterium_2013__6_
© Deschuyffeleer
 
Voorstelling_pajotcriterium_2013__5_
© Deschuyffeleer
 
Voorstelling_pajotcriterium_2013__3_
Algemeen coördinator Wim Blaton en Co-organisatoren Ward Nechelput, Dieter Dedoncker en Tim Laurent - © Deschuyffeleer
 

De organisatoren van drie gezellige joggings in hartje Pajottenland tijdens de zomermaanden slaan de handen in elkaar en schieten met het pas opgestarte Pajotcriterium meteen een nieuw regelmatigheidscriterium op gang. De drie joggings zijn de Gwielekrun (11 km) in Herne, Herfelingen loopt (7 km) tijdens het Waanzinnig Weekend en Dwars door Bellingen (10 km) in het kader van de Halfoogstfeesten.

Met de zomer in het verschiet loopt het Pajottenland opnieuw warm voor tal van dorps- en andere feesten met ook her en der joggings. Nu ook het recreatief lopen stevig in de lift zit met tal van initiatieven rond Start to Run zijn die joggings dan ook een goede voedingsbodem om die lopers net zoals overigens de reeds meer ervaren joggers de gelegenheid te geven hun conditie verder aan te scherpen of te onderhouden.
De eerste editie van het Pajotcriterium neemt een bescheiden start en telt voorlopig slechts drie manches in de aanbieding. Algemeen coördinator Wim Blaton geeft op 7 juli met zijn Gwielekrun het startschot in Herne. Twee weken later wordt er gelopen tijdens Herfelingen Loopt als onderdeel van het Waanzinnig Weekend aldaar. De derde en tevens laatste wedstrijd vindt plaats op 3 augustus in Bellingen tijdens de Halfoogstfeesten.
Wim Blaton: “Een aantrekkelijke prijzenpot moet de joggers motiveren om aan de drie wedstrijden deel te nemen. Elke wedstrijd uit het criterium wordt overigens ook voorafgegaan door een jogging voor kinderen en krijgt daarenboven een resem  nevenproeven over andere afstanden. De prijsuitreiking vindt plaats na afloop van de jogging in Bellingen”.
“Door het samenwerken en het oprichten van een criterium willen wij de wedstrijden aantrekkelijker maken voor de deelnemers. En het is eveneens best mogelijk dat in de toekomst nog andere joggings in het Pajottenland de kalender van het criterium verder uitbreiden”, zegt co-organisator Ward Nechelput
Het nieuw criterium telt wel enkele bijzondere kenmerken. Zo wordt het klassement opgemaakt aan de hand van de uitslagen in iedere proef. Hierbij kunnen de eerste 37 gerangschikten telkenmale punten sprokkelen. Er zijn geen leeftijdscategorieën, wel een afzonderlijk klassement voor dames en heren. En de deelnemers krijgen voor de drie proeven ook een vast borstnummer toegewezen. Het is wel niet nodig om aan alle proeven deel te nemen om in de eindrangschikking opgenomen te worden. 
De voorstelling van het Pajotcriterium gebeurde in het domein Ter Rijst in aanwezigheid van Jean-Luc Deherder en zijn talrijke ‘Start to runners’ die het project uiteraard met veel enthousiasme tegemoet zien.
Alle verdere informatie (afstanden, wedstrijdreglement, puntenverdeling, starturen,..) op www.pajotcriterium.be en op  www.facebook.com/pajotcriterium 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief