Plannen voor oprichting Steinerschool Rafael in het PAJOTTENLAND

C21

Plannen voor oprichting Steinerschool Rafael in het PAJOTTENLAND

Editiepajot_halle_steiner
Ingezonden foto
 

Een initiatiefgroep van ouders en leerkrachten willen in het Pajottenland de Steinerschool Rafael wil oprichten. Zij willen in september 2014  starten met een peuter- en kleuterafdeling (van 2.5j t/m 6j), en een basisschool in een 2de fase (liefst zo snel mogelijk) op te richten. Probleem is echter dat zij nog op zoek zijn naar een locatie.

Zij willen onderwijs voorzien volgens de Steinerpedagogie, gedeeltelijk gesubsidieerd (door Ministerie van Onderwijs) vrij onderwijs en een leerplan, opgesteld door de Federatie van de Rudolf Steinerscholen, is goedgekeurd door Ministerie van Onderwijs.
De vrije schoolpedagogie ontwikkelt zich vanuit de antroposofie. De grondlegger hiervan was Rudolf Steiner. Wat houdt deze pedagogie in,
Wendy Boelens: “Naar het kind toe een goede balans bieden tussen het cognitieve leren en de groei van de oorspronkelijke mens in het kind; het leerplan en de leerstof volgen de ontwikkelingsfasen van het kind en stimuleert zowel het denken, als het voelen en het willen; handvaten geven om de verantwoordelijkheid te leren nemen voor zijn eigen handelen, zodat het later als jong volwassene stevig met beide benen in de wereld kan staan. Leerkrachten werken vanuit hun interesse en enthousiasme voor hun leerlingen. Zij werken gestructureerd en volgen het leerplan. Zij begeleiden het kind zodat het zich gaandeweg bewust kan worden van zijn eigen talenten; en indien nodig bieden zij ondersteuning op cognitief, sociaal, emotioneel vlak .
LOCATIE
Het vinden van een locatieis een probleem. Ze hebben reeds contact opgenomen met een aantal gemeenten o.a. met Halle, Pepingen, Herne, Gooik, Roosdaal. De reeds gecontacteerde gemeenten staan achter het project. Zij merken echter dat het moeilijk is om de nodige infrastructuur te bekomen via de lokale gemeentebesturen.
Wendy Boelens: “In Halle bijvoorbeeld weten we dat de bestaande scholen kampen met een capaciteitsprobleem. Er is een tekort aan scholen. Ik vermoed dat dit ook het probleem is in de andere gemeentes. Momenteel wachten wij nog op een antwoord van de stad Halle en de gemeente Roosdaal. Maar we begrepen uit de voorgaande gesprekken dat het zeer moeilijk wordt qua infrastructuur. De gemeente Lennik wordt deze week gecontacteerd; het eerste contact moet hier nog worden gelegd. We weten dat er een tekort aan gebouwen is voor onderwijs, en toch is de oprichting van een Steinerschool in het Pajottenland/in Halle een primeur. Er is hier in de omstreken tot nu toe geen enkele andere methodeschool. Tenzij de Freinetschool in Alsemberg en de Steinerschool Brussel. Bovendien zou het een aanvulling zijn op het bestaand onderwij”s.
Voor inlichtingen of vragen kan men contact opnemen met Wendy Boelens: 0498/46 79 95. Wendy@steinerschool-rafael.be of www.steinerschool-rafael.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief