HERNE – Sfeervolle Ierse avond ten voordele van Huize Terloo

C21

HERNE – Sfeervolle Ierse avond ten voordele van Huize Terloo

Rotary_steunt_terloo_nov_2013__3_
HERNE – Sfeervolle Ierse Rotary-avond ten voordele van Huize Terloo - © Deschuyffeleer
 
Rotary_steunt_terloo_nov_2013__4_
Als apotheose van de avond mocht de jaarvoorzitter de vertegenwoordigers van Huize Terloo een cheque overhandigen van 4000 euro - © Deschuyffeleer
 
Rotary_steunt_terloo_nov_2013__1_
HERNE – Sfeervolle Ierse Rotary-avond ten voordele van Huize Terloo - © Deschuyffeleer
 
Rotary_steunt_terloo_nov_2013__2_
Tussen het typisch Iers avondmaal door verzorgde Malahide twee fel gesmaakte optredens - © Deschuyffeleer
 
Rotary_steunt_terloo_nov_2013__6_
De Groene Ierse Rotary-Limerick - Mike D'Haeseleer - © Deschuyffeleer
 
Rotary_steunt_terloo_nov_2013__5_
Malahide met als gastmuzikant Europees parlementslid Marc Demesmaeker - © Deschuyffeleer
 

De Rotary Herne-Markvallei met jaarvoorzitter Jean-Marie Berthot organiseerde een Ierse avond ten voordele van Huize Terloo in Bellingen. De avond werd muzikaal omkaderd door de folkband Malahide met als gastmuzikant Europees parlementslid Marc Demesmaeker. Het clublokaal De Egelantier zat dan ook afgeladen vol voor deze sfeervolle avond voor het goede doel.

“Met onze Ierse avond wilden wij fondsen inzamelen voor huize Terloo in de Pepingse deelgemeente Bellingen”, zegt de trotse jaarvoorzitter. “Gelet op de talrijke opkomst mogen wij dan ook zeker van een succes spreken”.
 
Tussen het typisch Iers avondmaal door verzorgde Malahide twee fel gesmaakte optredens. De band met William Alfvoet, Dirk Decombele, Katelijne Janssen, Johan Knockaert en gastmuzikant Marc Demesmaeker bracht hierbij een repertoire van Ierse en Schotse volksmuziek op traditionele instrumenten. Malahide verwijst overigens naar een stadje in Ierland dat vooral bekendheid geniet door zijn prachtig Malahide Castle.
 
De aanwezigen wisten ook de typische Ierse maaltijd hoog in te schatten. Naast een Michaël Collins cocktail met hapjes kregen zij ook een Irish mushroomsoup with parsley en Irish Stew with Guinness beer voorgeschoteld. Klap op de vuurpijl was wel de Irish coffee with Irish apple cake. “Irish coffee is overigens de enige drank die met alcohol, cafeïne, suiker en vet in hetzelfde glas de vier essentiële voedingsgroepen bevat”, gaf Jean-Marie Berthot het gezelschap dan ook nog graag mee.
 
Als apotheose van de avond mocht de jaarvoorzitter de vertegenwoordigers van Huize Terloo een cheque overhandigen van 4.000 euro. Dit bedrag kon worden samengebracht door de onbaatzuchtige steun van de sponsers en de opbrengst van de avond.

Huize Terloo is een opvangtehuis voor goed 60 kinderen tussen 3 en 21 jaar met gedrags- en emotionele problemen of licht mentale handicap. De dagdagelijkse werking wordt gefinancierd door overheidssubsidies en een dagprijs bijdrage door de ouders. Maar tegenover de besparingen vanuit de Vlaamse regering en de alsmaar stijgende werkingskosten en ondanks een wel doordachte inzet van de financiële middelen zijn er veel noden en wensen van kinderen, jongeren en medewerkers die met de gewone werkingsmiddelen niet kunnen gerealiseerd worden. Heel wat extra-realisaties zoals een sportweek, een St-Niklaasfeest of het aanschaffen van fietsen zijn dan ook slechts mogelijk dankzij bijkomende steun.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief