HERNE / LENNIK / HALLE – De Silos van het Heilig Hart&College fietsen dit jaar naar Venetië

C21

HERNE / LENNIK / HALLE – De Silos van het Heilig Hart&College fietsen dit jaar naar Venetië

Silos_naar_veneti___2014___1_
HERNE / LENNIK / HALLE – De Silos van het Heilig Hart&College fietsen dit jaar naar Venetië - © Deschuyffeleer
 
Silos_naar_veneti___2014___4_
HERNE / LENNIK / HALLE – De Silos van het Heilig Hart&College fietsen dit jaar naar Venetië - Delegatie uit Herne - © Deschuyffeleer
 
Silos_naar_veneti___2014___5_
Het kernbestuur van Het Silos97 Cycling team - © Deschuyffeleer
 
Silos_naar_veneti___2014___22_
Het Silos97 Cycling team - De nieuwkomers - © Deschuyffeleer
 
Silos_naar_veneti___2014___25_
Het Silos97 Cycling team met spilfiguur Felix De Turck - © Deschuyffeleer
 
Silos_naar_veneti___2014___24_
Het Silos97 Cycling team - Een belangrijke vergadering in Café/Feestzaal 'De Rustberg' (Bij Kuiper) - © Deschuyffeleer
 
Ritten_naar_veneti__
Silos97 Cycling team: 9 ritten - 10 dagen - 5 landen - 1406 km en 21.421 hoogtemeters - © Deschuyffeleer
 

Het Silos97 Cycling team is er eens te meer klaar voor. Vanaf 12 juli fietsen 16 dappere teamleden vanuit Lennik, het Hart van het Pajottenland, naar het charmante Venetië. Na 9 ritten in 10 dagen doorheen 5 landen, oftewel 1406 km en 21.421 hoogtemeters later, voorzien zij triomfantelijk aan te komen in Treviso, een stadje in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Onder hen ook zes fietsers en één begeleider uit Herne. Het startschot op de Markt in Lennik wordt gegeven om 8u15.

Al voor de 13de keer maken de Silos zich op voor een uitdaging van formaat. De fietsende vriendenclub met het Heilig Hart&College in Halle als bindweefsel is daarmee dan ook heel zeker niet aan haar proefstuk toe. De club, gesponnen rond leerkrachten en medewerkers van het Hals college, organiseert nu immers al sinds 1991 geregeld een uitgelezen en goed voorbereide Internationale fietstocht. Zo prijken onder meer reeds Compostella, Assisi, Montserrat, Salamanca en als jongste performance Carcasonne op hun welgevuld palmares. Ook  Arconate, een gemeente in de Italiaanse provincie Milaan en overigens al sinds 1988 zustergemeente van Lennik, werd in 1994 al aangedaan. En het is aan hun bijzonder fraaie expeditie in 1997 naar Santo Domingo de Silos,  gelegen op  60 kilometer van het Spaanse Burgos, dat zij hun clubnaam hebben overgehouden.
De fietsgroep van dit jaar bestaat uit 16 fietsers en 4 begeleiders in 2 volgwagens. Ook deze keer is Herne met op kop Jean-Marie Dierickx en in zijn kielzog Patrick Faut, Marcel Monseu, Patrick Neuckermans, Erwin Lenaerts en Chris Verdoodt uitermate sterk vertegenwoordigd. En bij het vierkoppig begeleidersteam is ook nog Lucette Devriese terug te vinden.
Het eerste gedeelte brengt de groep in 5 etappes langs Sedan, Nancy en Colmar in Frankrijk via  Titisee in Duitsland naar Bregenz aan de Bodensee in Oostenrijk. Daar aan het op drie na grootste meer van Europa is er dan een welverdiende rustdag ingebouwd. Verder loopt het traject dan in 4 ritten via Imst Bolzano, zeg maar Tirol en de Dolomieten, naar Cortina d’Ampezzo en de eindbestemming Trevisio vlakbij Venetië. Wie spreekt over de Dolomieten heeft het meteen over het meest aantrekkelijke gebergte van Italië. Het is een gebied met imposante grillige massieven en hoge pieken, met daartussen her en der heuvels met groen weideland, rivieren, meertjes en oude dorpen.
Voor de Silos is de jaarlijkse fietstocht meer dan fietsen alleen. Het is ook genieten van het landschap en genieten van de vriendschap en de groepssfeer. Kort, het is een heuse fiets-feest-happening. Daarom ook ondertekenen de clubleden het 10-geboden-charter. Zo is de silos-fietser stipt en voorzichtig. Hij houdt van serene rust in het fietsend peloton en hij respecteert de wetgeving. Rijdt hij lek dan blijft hij kalm en krijgt hij de nodige assistentie van medefietsers of begeleiders. De Silosfietser kijkt ook geregeld achterom en stopt nooit plots of brutaal. Hij geniet van de tocht en deelt de vreugde van de groepsdynamiek. Ook en vooral is hij dankbaar voor de mantelzorg van de begeleiding en respecteert hij de richtlijnen.
De 16 deelnemers en hun 4 begeleiders zijn voorman Felix De Turck (Lennik), Jean-Marie Dierckx, Patrick Faut, Marcel Monseu, Patrick Neuckermans, Erwin Lenaerts, Chris Verdoodt en Lucette Devriese (Herne), Bart Belsack, Eric Heremans, Gunter Lories, Johan Merckx en Piet Nerinck (Halle), Marc Lintermans en Pol Spinnoy (Itterbeek), Chris Bellemans (Kester), Marc De Loecker (Meise), Christophe Notaerts (Pepingen, Koen Fonteyn (Londerzeel) en Jean-Pierre Vyncke (Roeselaere).
De busreis terug is voorzien op woensdag 23 juli.

Meer info via cyclingsilos97@gmail.com of facebook-pagina Silos97 Cycling team.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief