Peter Bekaert nieuwe voorzitter van Rotary HERNE-Markvallei

C21

Peter Bekaert nieuwe voorzitter van Rotary HERNE-Markvallei

Rotary_herne_markvallei_juni_2014__5_
Peter Bekaert nieuwe voorzitter van Rotary HERNE-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_markvallei_juni_2014__1_
Voorzitter en bestuur Rotary Herne-Markvallei werkjaar 2014/2015 - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_markvallei_juni_2014__4_
Voorzitter Peter Bekaert, past-voorzitter Jean-Marie Berthot en de inkomende voorzitter voor het werkjaar 2015-2016 Thérèse Dedobbeleer - © Deschuyffeler
 
Rotary_herne_markvallei_juni_2014__6_
Peter Bekaert nieuwe voorzitter van Rotary HERNE-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_markvallei_juni_2014__3_
Guy Lebacq, een fiere Rotary-peter met zijn 3 petekinderen: Jean-Marie Berthot Peter Bekaert en Ruf Minner - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_markvallei_juni_2014__7_
 
Rotary_herne_markvallei_juni_2014__2_
Peter Bekaert nieuwe voorzitter van Rotary HERNE-Markvallei - © Deschuyffeleer
 

De vrij jonge Peter Bekaert is de nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne-Markvallei. Hij volgt in die functie Jean-Marie Berthot op. De bestuurwissel vond plaats in het clublokaal restaurant-feestzaal-traiteur De Egelantier. De nieuwe voorzitter wil het komend werkjaar vooral enkele versnellingen hoger schakelen om de club uit te breiden met jonge, beloftevolle en gedreven leden.

 Alvorens Peter Bekaert plechtig het voorzitterslint over te dragen, maakte past-voorzitter Jean-Marie Berthot een balans op van zijn bijzonder succesrijk jaarvoorzittersschap. Van uit zijn medische achtergrond ging flink wat aandacht naar activiteiten die met die sector gelinkt zijn. Zo werden bevlogen gastsprekers ontvangen zoals Prof. Jean-Jacques Cassiman (De Genetische Revolutie), Prof. Manu Keirse (Vroegtijdige zorgplanning en wilsbeschikking) en Prof. Marleen Temmerman, directeur bij de Wereld Gezondheidsorganistie, die het had over vrouwenrechten en reproductieve en sexuele gezondheid van vrouwen vooral in Afrika. Daarnaast werden ook bezoeken gebracht aan het Stedelijk Ziekenhuis in Aalst en aan de researschlaboratoria van Janssen Pharmaceutica in Beerse.
 
Steunschenkingen
Ook de Ierse avond was bijzonder geslaagd en leverde voor Huize Ter Loo alleszins een mooie cheque op van goed 4.000 euro. Prof. Marleen Temmerman dan weer mocht naar huis met een steunbedrag van 3.300 euro voor haar levenswerk in Afrika. En ook De Okkernoot in Vollezele, Levensvreugde Aalst, Bijeva Lede en het project Support Ghana van de ploeg rond Hernenaar Luc Somers mochten nog aanschuiven aan de clubkas om een steuncheque in ontvangst te nemen.
 
Ouderdomsdeken bij de actieve leden André Malfroot voor zijn jarenlange staat van diensten in de club, Guy Lebacq voor zijn inzet voor de jaarlijkse actie rond de primo-appelen, Greet Kestemont voor haar inzet en doorzetting voor het onderhouden van de vruchtbare contacten met de Nederlandse zusterclub in het Nederlandse Texel en past-voorzitter Jean-Marie Berthot voor zijn bijzonder succesrijk voorzitterschap kregen als beloning een Paul Harris Fellow-pin opgespeld.
 
Nieuwe jonge leden
“Ook Rotary zal de komende jaren mee moeten evolueren. Daarom ook de noodzaak om nieuwe jonge leden, ook vrouwen, aan te trekken. We dienen hiervoor alle krachten te bundelen. De toekomst van de club ligt immers in de handen van de jonge leden”, aldus de nieuwe voorzitter Peter Bekaert die alle leden dan ook meteen opriep “alle initiatieven die op één of andere wijze de club en in het bijzonder de aantrekking van jonge leden kunnen bevorderen de volledige steun te verlenen”. Ook vroeg hij, samen met zijn bestuur, de leden steeds een positief imago van Rotary uit te dragen en dit mede in het kader van het jaarthema Light up Rotary.
 
Het voorlopig jaarprogramma ligt alleszins al in grote lijnen vast. Zo staan er bezoeken gepland aan het Fort van Liezele, aan Zeebrugge en zijn haven en aan voetbalclub RSCA Anderlecht. Eén van de voornaamste gastsprekers wordt allicht vastgoedpaus Philippe Janssens. En op zondag 21 september trekt het ganse gezelschap met de fiets naar Brussel in het kader van de autoloze zondag.
 
Inmiddels is ook de inkomende voorzitter voor het werkjaar 2015-2016 bekend. Dat wordt dan Thérèse Dedobbeleer.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief