HERNE / BEVER – Preventie Drugs en Alcohol verwerft meer en meer bestaansrecht

C21

HERNE / BEVER – Preventie Drugs en Alcohol verwerft meer en meer bestaansrecht

Party
HERNE / BEVER – Preventie Drugs en Alcohol verwerft meer en meer bestaansrecht - © Deschuyffeleer
 

De intergemeentelijke preventiedienst Drugs en Alcohol van het Pajottenland verwerft langzaam maar zeker meer en meer bekendheid in Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen, de zes gemeenten die met de steun van de provinciale dienst Middelengebruik de dienst beheren. Dat is grotendeels te danken aan de alsmaar talrijkere en meer concrete acties die de preventiewerker Bianca Vanreephingen opzet onder de auspiciën van een beheerscomité.

Carnavalbus

Een van de meest in het oog springende acties komt er nu ook aan met carnaval Halle. Zo is er de gratis carnavalbus, die de feestvierders tijdens de meest uitbundige carnavalnacht veilig naar huis moet brengen.
Informatie
Bij de preventiedienst kunnen de inwoners van de zes Pajotse gemeenten, en vooral iedereen die actief is binnen onderwijs, jeugdwerk, sport, gezondheid en vrije tijd, ook gratis terecht voor informatie rond drugs en alcohol, advies bij beginnend alcohol - of druggebruik, aanvragen van vorming voor verenigingen en organisaties, vragen over het MEGA-project voor de lagere scholen, het opstarten en het coachen van een alcohol- en drugbeleid in organisaties, infostands op evenementen en preventie bij het organiseren van evenementen en fuiven.
Daarnaast werden ook reeds in samenwerking met enkele partners een reeks publicaties uitgegeven met tal van praktische tips en informatie. Eén daarvan was de bijzonder gewaardeerde ‘Wegwjzer Drugs en Alcohol Pajottenland’.  
Fuifcoach
In de 6 gemeentes is inmiddels een fuifreglement van kracht voor alle organisaties van fuiven en evenementen op het grondgebied. Volgens dit reglement is elke organisator van een fuif of evenement verplicht te beschikken over een fuifcoach.
Daarom organiseren de gemeentebesturen in samenwerking met  de intergemeentelijke preventiedienst Drugs en Alcohol van het Pajottenland geregeld een cursus fuifcoach. Zo kregen een dertigtal kandidaat-fuifcoaches zopas het eerste deel van hun opleiding van het Baljuwhuis voorgeschoteld. Voor de meesten onder hen volgt er nu nog op 6 maart een opleiding EHBO in Lennik. En indien zij het wensen kunnen de kandidaten ook nog een cursus brandpreventie en brandbestrijding volgen op 21 maart in het PIVO (Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding) in Asse. Om het attest van fuifcoach te behalen moet de kandidaat-coach slagen in de eerste twee delen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2015
godelieve Deschuyffeleer&
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief