HERNE - Gratis dvd’s tijdens de Jeugdboekenweek

C21

HERNE - Gratis dvd’s tijdens de Jeugdboekenweek

Jeugdboekenweek_2015
HERNE - Gratis dvd’s tijdens de Jeugdboekenweek - © Deschuyffeleer
 

Van dinsdag 17 tot zaterdag 21 maart vieren scholen, bibs,  boekhandels ... de Jeugdboekenweek. Ook de bibliotheek Petrus Nagel of de Bib Herne viert mee. Het jaarthema is ‘humor’.Tijdens de Jeugdboekenweek biedt de Hernse bibliotheek jongelui de mogelijkheid gratis dvd’s te ontlenen. Het aanbod omvat zo’n 830 stuks.

De bibliotheek is open opdinsdag van 14 tot 17u, op woensdag van 14 tot 18u, op vrijdag van  15u30 tot 19u en op zaterdagvoormiddag van 10 tot 12u.
Voor de allereerste Jeugdboekenweek dient men de klok terug te draaien naar 1972. In de beginjaren liep de actie ieder jaar in een andere provincie. Later spreidden de Jeugdboekenweekactiviteiten zich over het hele Vlaamse land. Meer en meer werd de media ingeschakeld en TV, radio, kranten en tijdschriften werden enthousiaste medewerkers.
In 1986 ging de coördinatie van de Jeugdboekenweek over van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen naar het Nationaal Centrum voor Jeugdliteratuur en sinds 2002 benadert de Jeugdboekenweek haar publiek ook via de website http://jeugdboekenweek.be/
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief