R3GIO / LENNIK - Minister Vandeurzen bezoekt Huis van het Kind Pajottenland

C21

R3GIO / LENNIK - Minister Vandeurzen bezoekt Huis van het Kind Pajottenland

Editiepajot_lennik_huis_kind
Foto Felix Merckx
 

In aanwezigheid van Minister Vandeurzen werd in de raadzaal van het gemeentehuis van Lennik het Huis van het Kind Pajottenland voorgesteld. Van 16 tot 23 mei 2015 vindt de Week van de Opvoeding plaats met als thema ‘opvoeden in je buurt’. Het Huis van het Kind Pajottenland organiseert die week een infoavond en een opvoedingsbrunch.

Vlaams Minister Jo Vandeurzen riep vorig jaar lokale besturen op om een ‘Huis van het Kind’ op te richten. Een ‘Huis van het Kind’ is een lokaal informatie- en ondersteuningspunt waar gezinnen terecht kunnen met vragen over de ontwikkeling, de gezondheid en de opvoeding van kinderen, van pasgeborenen tot pubers. Zes gemeenten uit het Pajottenland (Herne, Bever, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen) gaan in op de vraag en investeren in hun Huis van het Kind Pajottenland.
In het ‘Samenwerkingsverband Huis van het Kind Pajottenland’ komen gemeenten, OCMW’s en organisaties samen rond het thema opvoeding. Het doel is om iedereen die geconfronteerd wordt met vragen over opvoeding dicht bij huis verder te helpen door het aanbieden van informatie, folders, educatieve activiteiten, ... Door de intergemeentelijke samenwerking krijgen de inwoners van het Pajottenland de kans om te kiezen uit een breed aanbod opvoedingsondersteuning.
De volgende activiteit van het Huis van het Kind is de organisatie op zaterdag 23 mei van een opvoedingsbrunch in jeugdheem Strijland Gooik. Inschrijven hiervoor kan bij Archiduc, 02/454 54 01of info@archeduc.be. Meer info op www.archeduc.be/opvoeding
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief