HERNE - Wandelen met de Marktrotters op de Urbanustochten.

C21

HERNE - Wandelen met de Marktrotters op de Urbanustochten.

Urbanustochten_2015
HERNE - Wandelen met de Marktrotters op de Urbanustochten - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 19 juli 2015 organiseert wandelclub De Marktrotters Herne haar jaarlijkse Urbanustochten. Een ideale gelegenheid dan ook om, naast de geroutineerde stappers uit het wandelcircuit, met het hele gezin een wandeling in eigen streek te maken en daarbij een paar nog niet gekende schilderachtige plekjes te ontdekken.

“De deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 4, 6, 10, 15, 22 of 32 km. Voor rolstoelgebruikers is er op de 4 km een aangepast alternatief  voorzien. Er wordt gewandeld op eigen tempo met ofwel rustig kuieren op een wat kortere afstand ofwel een pittige staptocht over een langer parcours maken. We zoeken vooral rustige wegen op, al valt niet te vermijden dat er af en toe een stukje met wat drukker verkeer tussen zit”, dient tochtverantwoordelijke Raymond Michiels het programma op.
“Vertrekken doen de deelnemers uit het gemeentelijk ontmoetingscentrum Willem Tell in het centrum van Tollembeek. Tegenover de startzaal staat stripfiguur Urbanus je meteen geamuseerd aan te kijken. Hem een bezoekje brengen en zijn standbeeld eens van nabij bekijken lonen dan ook alleszins de moeite”, geeft de tochtverantwoordelijke nog graag mee.
De afstanden tot 15 km lopen via verschillende trajecten van Tollembeek naar Herne en terug. Je krijgt een paar fraaie uitzichten op de Markrivier en op de dorpskern van Herne. Andere bezienswaardigheden zijn de Waltrudismolen en de Boesmolen, twee van de overgebleven watermolens die de Markrivier eertijds rijk was. Een stop verdient beslist ook de eeuwenoude ‘Stomme Kapel’ in het voetwegje tussen de Kapellestraat en de Ninoofsesteenweg.
Wie uit is op een fikse staptocht kan de 22 km of de 32 km op het programma nemen. Dan loop je door de schilderachtige Aerebeekvallei en het Broeckaertbos tot in Kokejane. Terugkeren doe je langs de fruitplantages aan de Postborre en je flirt zelf eens met de taalgrens op de scheiding van Herne en Edingen. De 32 km dan weer breiden hun wandeling vanaf Kokejane uit met een lus door het Strihouxbos (Lettelingen) en het Bos Ter Rijst.
De parcours tellen enkele verzorgde rustposten waar de wandelaars tussendoor kunnen genieten van drankjes en snacks.
César-biertrofee
Ook deze tochten komen in aanmerking voor de aanlokkelijke César-biertrofee van de Marktrotters.
Voor de inschrijving dient € 1.50 (1.40 voor leden van wandelfederaties) betaald te worden. Jongeren tot 12 jaar wandelen gratis.
Starten kan tussen 07.00 en 15.00 uur. De aankomst dient uiterlijk wel om 18.00 uur bereikt te worden.
Meer info op www.marktrotters.be of bij tochtverantwoordelijke Raymond Michiels (raymond.ict@marktrotters.be – 0475/620.298).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief