BEVER / GALMAARDEN / HERNE – Buurtinformatienetwerk telt al 272 leden

C21

BEVER / GALMAARDEN / HERNE – Buurtinformatienetwerk telt al 272 leden

Bin_272_leden
BEVER / GALMAARDEN / HERNE – Buurtinformatienetwerk telt al 272 leden - © Deschuyffeleer
 

Het buurtinformatienetwerk Zuidpajot voor de streek van Bever, Galmaarden en Herne stelt het bijzonder goed. Met niet minder dan 272 leden verspreid over de drie gemeenten mag gerust van een succes gesproken worden. Toch zijn nieuwe leden nog steeds welkom. Overigens doet ook de politie geregeld een beroep op de medewerking van het netwerk.  

Een buurtinformatienetwerk of BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen inwoners, die zich vrijwillig aanmelden, en de politie in een bepaald gebied in de strijd tegen de criminaliteit en meer in het bijzonder tegen diefstallen. Die vrijwilligers worden aangestuurd door een coördinator, die tevens dient als aanspreekpunt voor berichten vanuit de politie. Het geheel wordt geacht niet alleen het veiligheidsgevoel aan te zwengelen maar ook de alertheid van de burgers aan te wakkeren.
“Aan het BIN kan iedereen zijn medewerking verlenen en dit zonder enig risico”, zegt coördinator Vincent Moreau. “Het principe stoelt op de gedegen uitwisseling van informatie tussen de leden en de politie. Enerzijds rekent de politie op de leden van het netwerk voor het onverwijld melden van verdachte toestanden en handelingen. Anderzijds verspreidt de politie via de coördinator geregeld berichten om mee uit te kijken naar verdachte voertuigen en personen. Ook maakt het netwerk een ideaal platform uit om informatie rond preventie mee te geven”. 
“De leden die abnormale toestanden opmerken worden geacht via de dringende politiehulp 101 of de wijkposten hiervan de politie in kennis te stellen”, gaat de coördinator verder. “De politie schat dan de informatie in en neemt vervolgens de nodige maatregelen. Indien er voor de leden van het netwerk nuttige informatie is wordt de BIN-coördinator ingelicht. Deze start vervolgens het netwerk op via sms- en e-mailberichten. Zo wordt de informatie bijzonder vlug en doeltreffend verspreid waarbij de leden worden uitgenodigd bijzonder opmerkzaam te zijn”.
Wie als meerderjarige alsnog belangstelling betoont tot het netwerk toe te treden kan dit doen via inschrijving@binzuidpajot.be . Alle verder informatie is beschikbaar via www.binzuidpajot.be
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief