HERNE/PEPINGEN – RK-cursus EHBO leert gratis het reddend gebaar aan

C21

HERNE/PEPINGEN – RK-cursus EHBO leert gratis het reddend gebaar aan

Ehbo-cursus_heikruis-herfelingen
HERNE/PEPINGEN – RK-cursus EHBO leert gratis het reddend gebaar aan
 

De bloedgevers van de afdeling Herfelingen-Heikruis van het Rode Kruis (RK) kunnen niet alleen prat gaan op een alsmaar stijgend aantal donoren. Ook pakken zij geregeld uit met een succesrijke cursus EHBO. Ook dit jaar is dit weeral het geval. Meer dan ooit blijkt het aanleren van het reddend gebaar een noodzaak. Jongeren met verantwoordelijkheidszin vinden zo’n cursus daarenboven ook alsmaar meer trendy. De cursus staat dan ook open voor iedereen.

“Een ongeval of een incident thuis, op de weg, op een feestje, op school of in het openbaar leven is vlug gebeurd. Maar als je binnen de kortste keren al correcte hulp kan bieden voorkom je zeker erger”, zegt voorzitter Dirk Legasse. “Die eerste hulp bieden kan echt het verschil maken. Zo kan je met enkele eenvoudige handelingen al veel bereiken. In de cursus leer je dan ook al vlug de meest kritieke situaties in te schatten en er gepast op te reageren. En zo voorkom je meteen chaotische en weinig zinvolle reacties”.
De nieuwe EHBO-cursus in het cultureel centrum van Heikruis start op maandag 21 maart en loopt over 7 maandagavonden telkens van 20 tot 22u. Er zijn wel geen lessen tijdens de paasvakantie en op pinkstermaandag. De weerhouden lesavonden zijn dan ook 21/03 – 11/04 -18/04 – 25/04 – 02/05 – 09/05 en 23/05.
“De cursus kan overigens mettertijd voor iedereen wel eens nuttig zijn”, geeft de voorzitter nog aan. “En bovendien is de cursus volledig gratis en wordt zij heel dicht bij huis gegeven. Weliswaar is het aantal plaatsen beperkt zodat belangstellenden er best aan doen zich zo vlug mogelijk aan te melden en in te schrijven”.
De eerstvolgende bloedafname dan weer gaat door op vrijdag 4 maart tussen 17u30 en 20u30 in het Bavocentrum in Herfelingen. Naast de trouwe bloedgevers wordt door de bestuursploeg ook nu weer uitgekeken naar nieuwe donoren. “Het is mede door de bijdrage in alle eenvoud van onze donoren dat dagelijks mensenlevens kunnen gered worden. Iedereen ouder dan 18 jaar en in goede gezondheid is dan ook steeds welkom om tot onze ploeg toe te treden. Als blijk van erkenning ontvangt iedere donor overigens telkenmale een kleine attentie”, aldus nog een gedreven voorzitter.
Meer info zowel over de EHBO-cursus als over het bloedgeven kan bekomen worden bij de voorzitter en dit via dirk.legasse@hotmail.be of 0486/89.66.81. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief