HERNE – Wielerclub De Smurfen toe aan 24ste editie van haar Grote Prijs

C21

HERNE – Wielerclub De Smurfen toe aan 24ste editie van haar Grote Prijs

Ep
HERNE – Wielerclub De Smurfen toe aan 24ste editie van haar Grote Prijs - Affiche
 

Op zaterdag 16 april pakt de Herfelingse wielerclub De Smurfen met voorzitter Hugo Moonens uit met haar inmiddels al 24ste editie van haar Grote Prijs, een wielerwedstrijd voor juniors. Mits enig meedogen van de weergoden belooft de koers ook deze keer opnieuw uit te groeien tot een echt kermisgebeuren voor de kleine doch weliswaar zeer levendige dorpsgemeenschap.

Zoals gebruikelijk krijgen de renners een totaalafstand van 91 km gespreid over 13 ronden van ieder 7 km voor de wielen geschoven. Via de Assesteenweg gaat het naar het kruispunt De Vier Armen en vervolgens naar het gehucht Terlinden om vandaar uit het centrum van Heikruis op te zoeken. Via de Mollestraat gaat het dan via de Kamstraat naar de aankomstzone. Er wordt gestart om 15u. De aankomst wordt voorzien omstreeks 17u15. Er valt 500€ aan prijzengeld te verdelen en haast bij iedere doortocht valt er ook een premie van 10€ op te strijken.
Verleden jaar maakten de renners er een waar spektakel van. Het was uiteindelijk de Luxemburger Michel Ries die na een knappe solo de zegebloemen mee mocht naar huis nemen. Spurtbom Maxim Bollé uit Denderhoutem rekende het 11-koppig achtervolgend groepje in de spurt maar moest zo wel vrede nemen met de tweede stek, daar waar hij het jaar voordien als eerstejaarsjunior nog iedereen het nakijken had weten te geven.
Het parcours op brede wegen en met zijn zacht glooiende hellingen past uitstekend als voorjaarswedstrijd. Wel speelt de wind doorgaans een vrij belangrijke rol. Die factoren maken dan ook dat de wedstrijd steeds fel betwist wordt en afdoend selectief is. Het wordt alleszins uitkijken naar de ruime delegatie van Cureghem Sportief-Bioagrico die haast een thuiswedstrijd mag rijden. Traditioneel zakken ook tal van talentvolle Antwerpse en Limburgse renners af naar de wedstrijd evenals een bont allegaartje van buitenlandse renners.
Toekomend jaar bestaan De Smurfen 25 jaar. Zij hopen dit dan te kunnen vieren met een bijzondere organisatie zoals een provinciaal kampioenschap.            
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief