Molendag in BEVER, GALMAARDEN en HERNE

C21

Molendag in BEVER, GALMAARDEN en HERNE

Logo_water_en_wind_met_tekst
Molendag in BEVER, GALMAARDEN en HERNE
 

De lokale erfgoedverenigingen uit Bever, Galmaarden en Herne zetten samen hun molenerfgoed in de kijker. Op zondag 29 mei  zullen er in de drie gemeenten tal van activiteiten doorgaan. “Water en wind. De Molen Verbindt”  is de slogan van een unieke samenwerking.

In Galmaarden de Heetveldemolen (Munkbaan 1 1570 Tollembeek), in Herne het Dominicanessenklooster (Heilige Geeststraat 22-24) en in Bever de Molen Rigaux  (Plaats 9) zijn de plaatsen van afspraak voor een boeiend en leerrijk dagprogramma.
Zo is er een  fietstroute (25 km)  die de drie gemeenten verbindt. Op elk van de drie stop- en vertrekplaatsen (Bever: Sporthal, Galmaarden: Baljuwhuis en Herne: Dominicanessenklooster) is er een drinkgelegenheid voorzien. Ook staan er medewerkers klaar om u een routekaart te overhandigen. De tocht is bewegwijzerd en deelnemen is gratis.
Op iedere locatie is er een Erfgoedverzamelhoek waar u  zowel uw foto- en beeldmateriaal als uw bijzondere weetjes over vergane of nog bestaande water- en windmolens  digitaal kan laten opslaan en als dusdanig ter beschikking stellen voor het nageslacht.
In Bever kan men ook nog wandelen en in Galmaarden en Herne zijn er lezingen over molengoed van Jan Delcour en John Verpaalen.
De verenigingen HERinNEring uit Herne, ErGoed Galmaarden, De Heetveldemolen, de erfgoedwerking van Bever en de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei heten u alvast welkom.
Nadere informatie is te lezen op www.waterenwind.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief