HERNE / TOLLEMBEEK / VOLLEZELE – Inschrijven voor het Vormsel van 2017

C21

HERNE / TOLLEMBEEK / VOLLEZELE – Inschrijven voor het Vormsel van 2017

Naamopgave
HERNE / TOLLEMBEEK / VOLLEZELE – Inschrijven voor het Vormsel van 2017 - © Deschuyffeleer
 

Ouders uit de parochies Herfelingen, Herhout, Herne, Kokejane, Sint-Pieters-Kapelle en Vollezele die hun kinderen willen inschrijven voor het ontvangen van het Heilig Vormsel toekomend jaar (2017) kunnen hiervoor terecht in het Bavo-centrum in Herfelingen op woensdag 8 juni om 20u. Daar kan dan alleszins ook alle verdere nuttige informatie bekomen worden. Dat deelt Kris Meskens, de federatiepastoor van Herne mee in de hoop zo alle belangstellende ouders en kinderen te kunnen bereiken.

De ingeschreven kandidaat-vormelingen wonen in de maanden voor hun Vormsel via de vormingscatechese allerlei activiteiten bij onder de leiding van catechisten. Zo kunnen zij als het ware proeven van een gelovige levensstijl. Wie na deze kennismaking overtuigd is dat de christelijke boodschap betekenis kan hebben in zijn of haar leven kan dit dan alvast voorafgaand aan het ontvangen van het Heilig Vormsel zelf tonen in de viering van de naamopgave.
In de vormselviering zelf spreken de vormelingen zélf hun doopbelofte uit in de zogenaamde ‘Hernieuwing van de Doopbeloften’. Vervolgens legt de vertegenwoordiger van de bisschop hen de handen op en zalft hij hen met chrisma in het eigenlijk vormsel. Door die handoplegging en die zalving ontvangen de kinderen dan de Heilige Geest, de kracht die hen in hun leven zal sterken.
Het Bavo-centrum is gelegen langsheen de Assesteenweg in het centrum van Herfelingen. De inrit voor de parking bevindt zich op de steenweg op Asse, halverwege de kruispunten met de St-Niklaasstraat en de Mollestraat.
Meer informatie kan bekomen worden bediend door pastoor Kris Meskens via vormselherne@gmail.com of via de contactpersoon marine.nieuwborg@telenet.be (02/396.26.36).  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief