HERNE – Het gaat Ishtar goed

C21

HERNE – Het gaat Ishtar goed

Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__54_
 
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__21_
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__28_
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__26_
 
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__29_
Deschuyffeleer__t_muziek_en_ishtar__42_
 

De Eurosongdeelname legde de groep Ishtar alleszins geen windeieren. Weliswaar lijkt de drukte rond de groep enigszins geluwd. Toch blijft de groep, met O Julissi zelfs terechtgekomen op nummer 8 in de Amerikaanse Bill Board top tien, niet bij de pakken zitten en bouwt zij haar eigengereid repertoire steevast verder uit. Het komend seizoen wordt dan ook enthousiast voorbereid.

“Onze muziek heeft in hoofdzaak een folkse inslag en wij brengen die muziek met klassieke instrumentatie in een verrassend nieuwe muzikale vorm”, geeft Michel Vangheluwe aan. Hij was het trouwens die in 2001 zorgde voor de nodige impulsen om de groep boven de doopvont te houden. Ishtar als muzikaal collectief wil hoofdzakelijk de liefdesliederen uit de schatkamers van de Europese volksmuziek opnieuw tot leven en slaagt daar dan ook wonderwel in. “Onze liederen zijn zowel gebaseerd op vroegere liederen in hun oervorm al dan niet met hier en daar enige vocale en instrumentale aanpassingen als op nieuwe eigen composities” haalt de huiscomponist van de groep verder aan.

De leden van Ishtar zijn allen professioneel geschoolde musici die hun hart verloren aan de liefdesliederen die zij brengen en waarmee zij probleemloos taal- en cultuurbarrières bannen.

“Ishtar is overigens niet zo maar een lukraak gekozen naam,” weet de stichter van de groep nog mee te geven. “Op zoek naar een passende benaming voor het ensemble viel mijn oog toevallig op deze Babylonische godin van de liefde, de vruchtbaarheid, de wedergeboorte, de oorlog en de levensenergie. De godin Ishtar blijkt een soort van vrouwelijke kracht uit te stralen die de liefde op zichzelf overstijgt. Bij Ishtar gaat het niet om loutere sentimentele liefdesmuziek. Wij bekijken dan ook de andere kant, het verlangen van de ziel”.

Zangeres Soetkin Baptist, woonachtig in Waarbeke, studeert dit schooljaar af aan het Lemmensinstituut in Leuven. Zij kon vorig jaar bij haar Eurosongdeelname overigens rekenen op de enthousiaste steun van haar medeleerlingen. “Thuis groeide ik op in een wereld met een levendige belangstelling voor kleinkunst en folk”, herinnert zij zich. Alhoewel geschoold in klassieke muziek blijft haar muzikale voorkeur uitgaan naar het folkrepertoire van Ishtar. “Ik vond het leuk om met onze Eurosongbijdrage eens in het commerciële circuit te kunnen meedraaien. Toch verkies ik het genre muziek dicht bij de mensen van de groep,” klinkt het overtuigend. “Een mooie uitbouw van de loopbaan van het gezelschap is overigens mijn innigste hartenwens,” besluit zij.

Soetkin trad een viertal jaren terug toe tot de groep. Michel Vangheluwe ontdekte haar toen zij zong in een groepje die folk en kleinkunst bracht. “Soetkin viel mij onmiddellijk op. Zij geeft zich ten volle aan muziek. Tijdens haar optredens wordt zij muziek in hart en ziel,” stelt hij onomwonden.

Optredens van Ishtar met harmonieen zitten blijkbaar in de lift. Meerdere concerten in die zin staan dan ook op stapel. Ook wordt werk gemaakt van een theatertournee.

Info : www.ishtar.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2009
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief