Dag voor de Jeugd met Spel zonder Grenzen en Festiv’ HERNE met Laura Tesoro

C21

Dag voor de Jeugd met Spel zonder Grenzen en Festiv’ HERNE met Laura Tesoro

Aankondiging_festiv
Dag voor de Jeugd met Spel zonder Grenzen en Festiv’ HERNE met Laura Tesoro - © Deschuyffeleer
 
Webflyer_festivherne2016
Dag voor de Jeugd met Spel zonder Grenzen en Festiv’ HERNE met Laura Tesoro - Affiche
 

 

Het gemeentebestuur laat zeker de jeugd niet in de kou staan. Want op zaterdag 8 oktober organiseert het in samenwerking met Bever en Galmaarden voor de eerste keer een Spel zonder Grenzen voor de erkende jeugdverenigingen van de drie gemeenten. Nadien is het met Festiv’Herne feesten geblazen met onder meer Laura Tesoro, Yves Seghers, Dynamite en discobar ‘Sorry ’t zijn wij maar!’. De ganse organisatie komt in de plaats van de vroegere Dag van de Jeugd.  

Spel Zonder Grenzen
Het spiksplinternieuwe Spel zonder (gemeente)Grenzen wordt een echte battle met zes disciplines waarbij de leden van de erkende jeugdverenigingen het tegen elkaar opnemen om de ‘superhelden’ van de streek te worden. De battle gaat door op de weide achter het gemeentehuis en start om 13 u. Er dienen allerlei proeven afgelegd zowel rond behendigheid als rond evenwicht als rond snelheid. Naast de scheidsrechters die alles in goede banen moeten leiden is er eveneens een jury die toezicht houdt op het ganse gebeuren. De eerste drie en de best verkleedde ploeg rond  het thema ‘Superhelden’ mogen alvast rekenen op een reeks cadeaubonnen uit de prijzenpot. De toegang is gratis.
Workshop fotografie                                                      
Wie meer wil weten over de basisbegrippen van het fotograferen met een spiegelreflexcamera kan ook dezelfde dag van 9u30 tot 16u30  terecht in het gemeentehuis. In een organisatie van Archeduc neemt beroepsfotograaf Erwin Alsteens dan de beginnende fotograaf op sleeptouw om alvast ook de leukste evenementen van het Spel Zonder Grenzen vast te leggen en om de cursisten zich  zo doende de basisbegrippen en de technische knepen eigen te laten maken. Er is geen voorkennis vereist. Inschrijven en nadere informatie via 02/4545401.
Festiv’ Herne
Aansluitend op het Spel zonder Grenzen organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de jeugdraad , die dag ook Festiv’ Herne. Vanaf 19u wordt het kaatsplein omgetoverd tot een mini-festivalterrein. Er zijn optredens van Yves Segers, Dynamite en Laura Tesoro. Die laatste vertegenwoordigde in mei nog België op het Eurosong-festival met haar succesnummer ‘No pressure’ van de hand van Salah Sue. De optredens worden gevolgd door een openluchtfuif met discobar ‘Sorry ’t zijn wij maar!’. Tussen de optredens door wordt er ook animatie voorzien. Wat dit juist inhoudt blijft voorlopig nog een geheim.
Voor de hongerigen wordt alvast eveneens een mini-foodtruckfestijn voorzien met een verscheidenheid aan voedsel. Zo zal er onder meer pasta geserveerd worden evenals Jamaicaans, vers bereide hamburgers en braadworsten.
De toegang tot het festival bedraagt 8€. Er is gratis toegang voor de -12 jarigen. Kaarten in voorverkoop kosten 7€ en kunnen aangeschaft worden in het gemeentehuis, in de bibliotheek, bij de leden van de jeugdraad en van het schepencollege.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief