HERNE/BEVER - Feestbussen tijdens Oudejaarsnacht doen nu ook Kokejane aan

C21

HERNE/BEVER - Feestbussen tijdens Oudejaarsnacht doen nu ook Kokejane aan

De_lijn_feestbus_3
HERNE/BEVER - Feestbussen tijdens Oudejaarsnacht doen nu ook Kokejane aan - © Deschuyffeleer
 
Lijn_160_1
HERNE/BEVER - Feestbussen tijdens Oudejaarsnacht doen nu ook Kokejane aan - © Deschuyffeleer
 
Lijn_160
HERNE/BEVER - Feestbussen tijdens Oudejaarsnacht doen nu ook Kokejane aan - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nacht van oud op nieuw worden door toedoen van de intergemeentelijke preventiedienst tabak, alcohol en drugs van het Pajottenland, de politie Pajottenland en de gemeentebesturen door De Lijn opnieuw feestbussen ingezet in de streek. Zo bedient feestbus 160 ook Herne en de meeste omliggende gemeenten. Nieuw daarbij is Kokejane wel wordt aangedaan. Gezien de geringe belangstelling vorig jaar worden Bever, Galmaarden en Tollembeek dan weer niet meer aangedaan.

Leerbeek/Herne/Gooik/Lennik
Feestbus 160 rijdt in beide richtingen tussen de stelplaats van De Lijn in Leerbeek en de sporthal in Lennik, waar de welbekende New Years Party van de plaatselijke KLJ aldaar terug wordt opgezet vanuit de sporthal Jo Baetens. In Herne loopt het traject vanuit Leerbeek via  Kester, Herfelingen Klooster, Heikruis klooster, de Vier Armen, Kokejane en het Heldenplein naar Vollezele en zo verder naar eindbestemming Lennik. Het is ook zo dat alle haltes op het traject eveneens worden bediend. De feestbus vertrekt om het uur en 10 minuten vanuit Leerbeek vanaf 21u10 tot en met 04u10.
Het eerste vertrek van de feestbus vanuit Lennik dan weer is voorzien om 22u10. Ook daar is het dan verder gepland dat er telkens om het uur en 10 minuten een bus de feestlijn 160 bedient in de richting van Leerbeek. De laatste fuifnummers kunnen er nog om 06u00 de bus opstappen.
Op 31/12/16 geldt tot 22uur en op 1/1/17  vanaf  5u ’s morgens de reguliere dienstregeling.
Stijgend aanbod           
Steeds meer en meer besturen in de streek spelen in op het inzetten van feestbussen tijdens Oudejaarsnacht. Zo krijgt de jeugd dan ook de kans veilig het nieuwe jaar in te gaan. Door het alsmaar stijgend aanbod worden vanuit onze streek nu ook, via overstappen in Lennik, tal van andere bestemmingen zoals Pepingen, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en zelfs Brussel vlot bereikbaar.
Samen met Pepingen steunt de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland ook feestlijn 163 (Lennik/Pepingen/Halle). En Lennik dan weer steunt samen met Sint-Pieters-Leeuw ook feestlijn 172 (Ruisbroek/Sint-Pieters-Leeuw/Lennik).
Feestbiljet
Met een feestbiljet van slechts 3€ kan in het kader van de Oudejaarsactie van De Lijn onbeperkt gereisd worden met alle bussen van De Lijn vanaf 18.00 uur op 31 december 2016 tot en met 1 januari 2017. Deze speciale feestbiljetten zijn nu overigens al te koop in de Lijnwinkels en op 31 december ook aan een voorverkoopautomaat. Op 31 december, vanaf 18 uur, is dit feestbiljet ook te koop op de bus.  
Lijnwinkel stelplaats Leerbeek -  Edingsesteenweg 184 1755 Leerbeek  - Open van maandag tem vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief